İTO Başkanı Demirtaş: Sağlıkta ABD’li yatırımcı istiyoruz

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’i sağlıkta ve sağlık turizminde bir marka kent yapmak istediklerini belirterek “ABD’li firmaların da kentimize bu alanda yatırım yapmasını istiyoruz.” dedi.     İz

Google Haberlere Abone ol
İTO Başkanı Demirtaş: Sağlıkta ABD’li yatırımcı istiyoruz

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’i sağlıkta ve sağlık turizminde bir marka kent yapmak istediklerini belirterek “ABD’li firmaların da kentimize bu alanda yatırım yapmasını istiyoruz.” dedi.

    İzmir Ticaret Odası tarafından ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Kumar başkanlığında, İzmirli şirketler ile ikili görüşmeler yapmak üzere gelen 17 kişilik Amerikan Medikal Teknolojileri Ticaret Heyeti onuruna yemek verdi. Ekrem Demirtaş, yemekte yaptığı konuşmada, İzmir’i sağlık ve sağlık turizmi alanında bir marka kent yapmak için çalıştıklarını belirtti. Demirtaş, “Bu nedenle ABD’li medikal firmaların kentimize yaptıkları bu ziyaret, gerçekleştirdikleri ikili görüşmelere büyük önem veriyoruz. Bugün de ABD’li ve üyemiz olan İzmirli firmalar pek çok ikili görüşme gerçekleştirdi.” dedi.

    İzmir’de 24 özel, 32 devlet hastanesi olduğu ve bu hastanelerde 11 bin yatak bulunduğunu kaydeden Demirtaş, hastanelerin artık 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verdiğini söyledi. İzmir’de sağlık alanında da yatırımların devamlı arttığını aktaran Demirtaş, “Hastanelerimizdeki hizmet bedelleri de çok ekonomik. Buna ek olarak şifalı su kaynaklarımız ve 300 gün güneşimiz var. Bütün bunlar da sağlık turizmi alanındaki potansiyelimizi ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

    300 MİLYONLUK PAZARA ULAŞMA İMKANI

    İTO’da sağlıkla ilgili 4 meslek komitesinde 2 bine yakın üye olduğunu aktaran Demirtaş, şöyle devam etti: “İzmir Ekonomi Üniversite’miz ile birlikte bir sağlık kampüsü kurmak için çalışıyoruz. En iyi örnekleri Türkiye’ye getirmek için ABD’li üniversiteleri yerinde inceledik, işbirliği imkanlarını görüşüyoruz.” Bütün bunların yanı sıra 77 milyonluk Türkiye’nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Demirtaş, “Ülkemizin komşuları ve çevresiyle birlikte 300 milyon kişilik potansiyeli var. Türkiye’den partner bulup Orta Asya, Doğu Avrupa ve Kafkasya’ya açılabilirsiniz. Sağlık alanında ABD’li yatırımcıları kentimizde görmek istiyoruz. Bu kadar sözü sizi tekrar İzmir’e getirebilmek için söyledim. Umarım tekrar görüşürüz.” diye konuştu.

    "ABD KONSOLOSLUĞU TEKRAR AÇILSIN"

    İzmir ile ABD arasındaki ilişkilerin geçmişinin 1800’lü yıllara kadar gittiğini dile getiren Demirtaş, İzmir’deki ABD konsolosluğunun ise kentteki tasarruf tedbirleri nedeniyle 1993 yılında kapandığını hatırlattı. Demirtaş, “2023’te Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek. İzmir de bu ülkenin 2. ticaret kenti. Lütfen gidince Başkan Obama’ya dileğimizi iletin. Bu konsolosluğun tekrar açılmasını istiyoruz. İTO'nun yeni yapılacak binasında size ofis vermeye hazırız.” dedi.

    Amerikan Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Kumar da Başkan Obama'nın Türkiye ile ilişkilerin ticari boyutta da geliştirilmesini istediğini belirterek, “Bizler de belirlenen hedeflere ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki hafta ABD'de Türk Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile yapılacak olan görüşmelerden de önemli sonuçlar çıkacağına inanıyoruz. Birlikte gidecek daha çok yolumuz var.” ifadelerini kullandı.

    Demirtaş, daha sonra Bakan Yardımcısı Arun Kumar’a İzmir ziyaretinin hatırası olarak el dokuması bir halı ve İzmir inciri hediye etti. CİHAN

Yorumlar