İTKİB okulları mezuniyet töreni gerçekleştirildi

- İHKİB Başkanı Tanrıverdi: - "Bugün diplomalarını almaya hak kazanan gençlerimiz yakın gelecekte müreffeh Türkiye'nin inşasında görev üstlenecek" - İDMİB Başkan Yardımcısı Dinç: - "Mezun olan öğrencilerin sektöre değer katacağına inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
İTKİB okulları mezuniyet töreni gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından kurulan okullardan mezun olan yaklaşık 500 öğrenciye diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Yenibosna'daki Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen diploma törenine, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç, İTKİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve veliler katıldı.

Törende konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, meslek liselerinden mezun olan her öğrencinin sektöre kazandırılan bir değer olduğunu söyledi.

Türkiye'de mesleki eğitimin önemini ilk fark eden sektörlerden biri olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Dört meslek lisesi, bir yüksek okul, bir akademi açtık. Gezici eğitim merkezleri kurduk, sertifika programları düzenledik. Gençlerimize eğitim imkanları sunarak yetişmiş iş gücünü sektörümüze kazandırdık. Bugüne kadar sadece meslek liselerimizden yaklaşık 6 bin gencimizi mezun ettik. İHKİB'in çok kısa bir sürede faaliyete geçireceği insan kaynakları portalı 'kariyerihkib.com' ile öğrencilerimizin sanayicilerimizle buluşmasını çok daha kolaylaştıracağız. Bugün diplomalarını almaya hak kazanan gençlerimiz yakın gelecekte müreffeh Türkiye'nin inşasında görev üstlenecek. İnanıyorum ki bu gençlerimiz okullarımızda edindikleri mesleki eğitim ve formasyonla sektörümüzün küresel piyasalardaki rekabet gücüne güç katacak."

İDMİB Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç de mezun olan öğrencilerin sektöre değer katacağına inandığını ifade etti.

Gençlerin önünde iki seçenek bulunduğunu belirten Dinç, "Ya eğitim sürecine devam edeceksiniz, ya da hemen iş hayatına atılacaksınız. Hangisini seçerseniz seçin, bilgilerinizi tazelemeyi ve öğrenme azminizi asla kaybetmeyin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Okullarını dereceyle bitiren öğrenciler diploma ve ödüllerini Hikmet Tanrıverdi ile yönetim kurulu üyelerinin elinden aldı.

Yorumlar