İthal karkas eti alımı ihalesi

- Et ve Süt Kurumu (ESK), Avrupa menşeli 10 bin ton dondurulmuş sığır karkas eti alımı ihalesi yaptı

Google Haberlere Abone ol
İthal karkas eti alımı ihalesi
ANKARA (AA) - Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, Avrupa menşeli 10 bin ton dondurulmuş sığır karkas eti alımı ihalesini gerçekleştirdi.

ESK Genel Müdürlüğünde pazarlık usulü ile yapılan ihalede birinci ve ikinci kısım 3 bin tonluk, üçüncü ve dördüncü kısımlar da 2 bin tonluk sığır karkas etini kapsayan 4 kısım için teklifler alındı.

İhalenin ilk turuna Yılmazlar Et, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şirketi, CNG Cengiz Gıda Ltd. Şti, Etçii Gıda AŞ, Bosna Et Holding, Namet Gıda San. ve Tic. AŞ, Gurme Gıda San. Tic. Ltd. Şti, World Trade SA, Ettat Et Ürünleri İnş. Gıda, San. ve Tic. AŞ, Göktaşlar Et ve Et ürünleri Yem Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Mehmet Altıntaş, Sarl Batı Kars, Emirates Future General Trading Com, D ve B Trade Gmbh. Hakan Agro DMCC, Ayvetsan Hayvancılık LTD. Şti, Güler Et Entegre Tesis Tic. AŞ olmak üzere 16 istekli katıldı.

İhale zarflarının açılmasının ardından tekliflerin değerlendirilmesi için 1 saat 45 dakika ara verildi.

İkinci tura devam eden World Trade SA 1 ve 3'üncü kısım için toplam 19 milyon 410 bin avro, Hakan Agro DMCC 4 kısım için toplam 39 milyon 400 bin avro, Bosna Et Holding 4 kısım için toplam 32 milyon 100 bin avro, Göktaşlar Et 4 kısım için toplam 37 milyon 880 bin avro, Etçii Gıda 4 kısım için toplam 35 milyon 245 bin avro, Gurme Gıda 4 kısım için toplam 38 milyon 660 bin avro, CNG Cengiz Gıda, 1,2,3'üncü kısımlar için toplam 29 milyon 545 bin avro, Emirates Future General Trading 4 kısım için toplam 36 milyon 325 bin avro teklif verdi.

Tekliflerin okunmasının ardından İhale Komisyon Başkanı Ender Akbaba, sürecin mevzuat kapsamında yürütüleceğini ve ihale sonucunun Kamu İhale Kurumu tarafından duyurulacağını bildirdi.

Yorumlar