İtalya’ya üs kurdu, Avrupa’ya akıllı raf satacak

Depo ve raf sistemleri ile bilinen Temesist, İtalya’da açtığı merkezden Avrupa’ya satış yapacak.

Google Haberlere Abone ol
İtalya’ya üs kurdu, Avrupa’ya akıllı raf satacak

Depo ve raf sistemleri ile bilinen Temesist, İtalya’da açtığı merkezden Avrupa’ya satış yapacak.

Şirket, Dubai’ye de merkez açarak Arap ülkelerine ihracat yapmayı planlıyor.

Yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Temesist Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül şunları ifade etti:

“ Ciromuzun yüzde 25’ini ihracattan elde ediyoruz. Bu rakamı çok daha yukarılara çekebilmek adına İtalya’da Profesör Carlo Andrea Castiglioni ile ortak olarak bir merkez kurduk. Şu an Avrupa’da Almanya ve İngiltere gibi merkez ülkelerde devam eden projelerimiz var. İtalya’da devreye aldığımız merkez ile Avrupa’da çok daha fazla projede yer alacağız.”


İhracatı artırmak için yatırımlarını artırdıklarını vurgulayan Halil İbrahim Gül, “Yakın vadede Dubai’de de bir merkez açarak Arap ülkelerinde büyüyeceğiz. Dubai bulunduğu bölgede etkili. Geniş bir alana hitap ediyor. Orada daha evvel hayata geçirdiğimiz projeler oldu ve bu projelerin bizim o bölgede ki geleceğimiz için referans olacağı kanaatindeyim.” dedi.

Gül, Azerbaycan fabrikalarına 1 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını da bildirdi.

Gül, ilave olarak Almanya, İtalya, Kuzey Afrika ülkeleri, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan ve Afganistan dâhil toplam 52 ülkeye ürün ihraç ettiklerini açıkladı. 2013’ün raf ve depo sistemleri sektörü için iyi geçtiğine temas ederken de “Sektör yüzde 50’yi aşkın büyüdü. Geçen sene 42 ülkeye ihracat yapıyordu, 2013’te 52 ülkeye yapar hale geldik.” dedi.




CİHAN

Yorumlar