İtalya’da 100 gençten 42’si işsiz

İtalya İstatistik Kurumu (ISTAT)’nun son açıkladığı rakamlara göre, işsizlikte 2008’den bu yana 1 milyon artış olduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
İtalya’da 100 gençten 42’si işsiz

İtalya İstatistik Kurumu (ISTAT)’nun son açıkladığı rakamlara göre, işsizlikte 2008’den bu yana 1 milyon artış olduğu kaydedildi. Genç nüfustaki işsizlik oranının İtalya genelinde yüzde 42, güneyde ise yüzde 52’yi bulduğu belirtildi. Bu rakamlara göre İtalya’da işsizlik, ekonomik krizin başlangıcından itibaren en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.

Avrupa genelinde etkili olan ekonomik kriz birçok ülkede olduğu gibi İtalya’da da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle işsizlikteki artışa önlem almakta zorlanan hükümetlerin son üç yıl içinde güven kaybedip değişmeleri bir sonraki hükümetin işini de zora sokuyor. Teknokrat hükümetlerin de şu ana kadar çok faydalı olamadığı işsizlik, İtalya İstatistik Kurumu (ISTAT) tarafından açıklanan son raporda da artış gösterdi.

ISTAT’ın Ocak ayı raporuna göre İtalya genelinde 35 yaş altındaki genç nüfus baz alınarak yapılan araştırmada işsizlik oranının yüzde 42,4’e ulaştığı belirtildi. Bu rakamlar İtalya’nın güneyinde ise yüzde 51,6 olarak kaydedildi. Böylelikle ekonomik krizin başlangıcından itibaren işsizlikte en yüksek rakamlara ulaşıldığının altı çizildi.

Ayrıca 2013 yılı ikinci yarısında 478 bin kişinin işinden ayrıldığı veya çıkarıldığı bilgisine yer verilen raporda ilk yarıda işinden çıkarılanlara eklendiğinde bu sayının toplam 1 milyonu bulduğu bildirildi. Buna göre son bir yılda işsiz kişi sayısı 1 milyon artış göstermiş oldu.
CİHAN

Yorumlar