İşyeri tehlike sınıflarında değişiklik yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
İşyeri tehlike sınıflarında değişiklik yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Altın, gümüş, platin gibi metal cevherlerin toptan ticareti 'az tehlikeli' sınıfa dahil edildi.

Buna göre, 26 Aralık 2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, değerli metal cevherleri ve konsantrelerinin toptan ticareti (altın, gümüş, platin vb.) ‘az tehlikeli’ sınıfa dahil edildi. Boya, vernik ve lak toptan ticareti; zirai kimyasal ürünlerin toptan ticareti (haşere ilaçları, yabancı ot ilaçları, dezenfektanlar, mantar ilaçları, çimlenmeyi önleyici ürünler, bitki gelişimini düzenleyiciler ve diğer zirai kimyasal ürünler) ve mücevherlerin onarımı ‘tehlikeli’ sınıfına eklendi.
CİHAN

Yorumlar