'İşyeri güvenliği uygulamasında esnaf mağdur ediliyor'

Aydın Marangozlar Odası, "İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (İSGİP)" kapsamında yürürlüğe giren işyeri sağlığı uygulamalarında yaşanan karmaşalardan esnaf ve sanatkârların rahatsız olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'İşyeri güvenliği uygulamasında esnaf mağdur ediliyor'

Aydın Marangozlar Odası, "İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (İSGİP)" kapsamında yürürlüğe giren işyeri sağlığı uygulamalarında yaşanan karmaşalardan esnaf ve sanatkârların rahatsız olduğunu açıkladı. İşverenlerin kanunu tam olarak anlayamadığını, buna karşılık da yanlış bilgilendirilerek mağdur edildiğini ileri süren Oda Başkanı Süleyman Algün, karmaşanın ortadan kaldırılması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Algün, çözüm noktasında uzun zamandır takip ettiklerini, konu netleşmesine rağmen gerek Aydın Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli gerekse denetim elemanlarının uygulamalarındaki yanlış bilgilendirme veya anlatmaların, konunun henüz tam olarak algılanamadığını gösterdiğini söyledi. Bakanlığın, “2014 yılında 1 ile 9 işçi çalıştıran işyerlerine yapılacak denetimlerde ceza uygulaması yapılmayacak.” açıklamasına rağmen hâlâ gerek çalışanlar gerek bazı firmaların kafa karışıklığı oluşturduğunu söyleyen Oda Başkanı Algün, “Bu karmaşayı önümüzdeki günlerde ortadan kaldıracak açıklama veya düzenleme yapılacağına inancımız tamdır. Biz Aydın Marangozlar Odası olarak, İSG firmalardan devletin verdiği destek karşılığında hizmet verecek olanların gelip bizlerle görüşmelerini bekliyoruz. Hiçbir üyemizin, 2014 yılında devletin verdiği desteğin üzerinde bir anlaşma yapmasını istemiyoruz. İş-Kur İl Müdürlüğümüz çalışanları ve İSG firması sahibi ve çalışanlarından isteğimiz şudur ki sizler bizim için varsınız, biz sizin için değil. Yani bize hizmet verecek olan sizken bizlere haketmediğimiz bir baskı ve yanlış yönlendirmeye giderseniz bizim de yapabileceğimiz şeyler olduğunun bilinmesini istiyoruz. Kimse üretim yapan ve zor şartlarda mücadele veren işyerlerini bıktırıp usandırmasın. Meselenin özü, işyeri ve işçi sağlığının artmasıdır. Bizimle işbirliği ve bizlerin menfaati doğrusunda çalışmak durumundayız. Bu kanundan doğacak bir getiri veya hizmet karşılığı varsa bunu ödeyecek olan esnaf ve sanatkârlardır. Biz bu konuda çalışmak için kurulmuş bütün firmalarımıza eşit mesafedeyiz ancak üyelerimizin menfaati noktasında tarafız.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar