İSTOÇ esnafı sokak iftarında buluştu

İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) esnafı sokak iftarında bir araya geldi. Zücaciye markası Schafer’in sponsoru olduğu İSTOÇ İşadamları Derneği 4. Geleneksel İftar Yemeği’ne ilgi büyüktü.Kur’an-ı Kerim’in okunduğu, Grup...

Google Haberlere Abone ol
İSTOÇ esnafı sokak iftarında buluştu

İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) esnafı sokak iftarında bir araya geldi. Zücaciye markası Schafer’in sponsoru olduğu İSTOÇ İşadamları Derneği 4. Geleneksel İftar Yemeği’ne ilgi büyüktü.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu, Grup Dergâh’ın ilahilerini seslendirdiği yemeğe İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.

İftarı tertip eden İSTOÇ İşadamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koç, çarşı esnafının etkinlikle helal ve ortak gelirini paylaşmayı, bir arada olmayı amaçladığını belirtti.

İSTOÇ’tan söz eden Koç, şu an mekanda 4 bin 700 dükkan, 38 meslek grubu bulunduğunu aktardı. Koç, “Bizim esnaf çok akıllı, bir kere dünyayı turluyor ve İSTOÇ’a çekiyor. Yine İSTOÇ’tan dünyaya dağıtım yapmayı başarıyor.” dedi. Ahmet Koç, hedeflerinin imalatçı ve toptancıları dünyaya tanıtmak ve daha çok satış yapmayı olduğunu da sözlerine ekledi.

Schafer Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Aslan ise İSTOÇ’ta sokak iftarlarının gelenek görenek haline geldiğini vurguladı. Aslan, “İftara çevre mahallelerden yoğun ilgi var. Etkinlikle amaçladığımız birlik ve beraberliktir. Sokak iftarları 3 senede büyük ilgi gördü, beğeni topladı. Tabii Schafer sponsorluğunda yapılan iftarlar başka mecralara, başka firmalara da sıçradı. Ne mutlu şu an buraya aileler de geliyor, bu durum bizi memnun ediyor. Yani ilgiden gayet memnunuz.” ifadelerini kullandı.

“DÜĞÜN DÖNEMLERİ İSTOÇ VE ZÜCACİYE SEKTÖRÜ İÇİN YOĞUN”

Zücaciye sektörüne düğün dönemlerinin etkilerini yorumlayan Aslan, “Marka olan firmaların paket programları, düğün dönemlerinde rağbet görüyor. Bu dönemler İSTOÇ için, zücaciye sektörü için yoğun geçmektedir. Bu, gelecek dönemde de devam edecektir. “ açıklamalarında bulundu.

CİHAN

Yorumlar