İstikbal’den Bursa’ya 25 milyon liralık yeni konsept mağaza

Türkiye’nin lider mobilya markası İstikbal, inovatif fikirlerle şekillendirdiği ve yaklaşık 25 milyon liraya mal olan yeni konsept mağazasını Bursa’da açtı. Alman menşeli Stüdyo Design tarafından oluşturulan yeni konseptle oluşturulan...

Google Haberlere Abone ol
İstikbal’den Bursa’ya 25 milyon liralık yeni konsept mağaza

Türkiye’nin lider mobilya markası İstikbal, inovatif fikirlerle şekillendirdiği ve yaklaşık 25 milyon liraya mal olan yeni konsept mağazasını Bursa’da açtı. Alman menşeli Stüdyo Design tarafından oluşturulan yeni konseptle oluşturulan mağazanın açılışına Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak da katıldı.

Yaklaşık 25 milyon lira harcanarak kurulan mağazanın açılışında konuşan Memduh Boydak, “57 yıl önce İstikbal markası ise 57 metrekarelik bir atölyede başlayan bu serüvenimiz bu gün ülke sınırlarını aşmış küresel marka olma vizyonu ile 100’den fazla ülkeye ihracat yapan ülkemize hem ekonomik hem de uluslararası pazarlara açılma anlamında önemli katkılar sağlayan önemli bir marka ve organizasyon haline geldik.” dedi.

Özel bir konseptle kurulan İstikbal Bursa mağazasının toplam 12 bin metrekarelik alanda Bursalılara hizmet vereceğini anlatan Boydak, “İstikbal markasıyla bugün Türkiye genelinde 849, Bursa bölgesinde ise 40’ıncı mağazayı açmış oluyoruz.” ifadesini kullandı.

Memduh Boydak, ihracatlarının büyük bir bölümünün Amerika, İtalya, Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi gelişmiş batı toplumlarına yaptıklarını anlatırken, şunları kaydetti: “Biz bu 849. Mağazayı burada açmakla beraber dünya genelinde ise 300 yakın mağaza ve 5 bine yakın satış noktası ile ülkemize her sene mobilya sektöründe 150 milyon dolar gibi ekonomimize ihracat katkısı sağlıyoruz. Boydak Grubu olarak yaklaşık 550 milyon dolarlık bir ihracatımız olmakla beraber bunun 150 milyon doları ise sadece mobilya sektöründen 100’ün üzerinde ülkeye yaptığımız ihracattan sağlıyoruz bu katkıyı.” Bunun yanında yaklaşık 14 binin üzerinde istihdam sağladıklarını bildiren Boydak, “Bununla birlikte ülkemizin yaptığı toplam mobilya ihracatının önemli bir kısmını mağazalarımız yapıyor.” şeklinde konuştu.

HEDEF 30 YENİ MAĞAZA

Memduh Boydak, İstikbal markasıyla bugün Türkiye’de 848 mağazasıyla hizmet verdiklerini belirtti. Bu yıl 30 mağaza daha açma hedefleri olduğunun altını çizen Boydak, en büyük hedeflerinin ise 2023 yılında dünyanın ilk 3 mobilya üreticisi arasında yer almak olduğunu dile getirdi. Şu anda üretim olarak Boydak grubu olarak mobilya üreticisi olarak Avrupa’nın en büyük entegre mobilya tesisi konumundayız.” diyen Başkan Memduh Boydak, her bir açılışın yeni bir yatırım ve istihdam olduğunu kaydetti.

Yeni açtıkları mağazayı 5 bin metrekare teşhir alanı ve özel bir konseptle oluşturduklarını anlatan Memduh Boydak, şöyle konuştu: “Bursa mağazamız bizim için oldukça özel bir yere sahip. Mağazanın dekorasyon ve teşhir anlayışında Alman ve Türk mimarlar birlikte çalışarak mevcut mağazacılık anlayışımızın dışında inovatif fikirlerin ön planda olduğu yeni bir mağazacılık modeli ortaya koydular. Bu konseptte özellikle Alman menşeli Stüdyo Design markasının emeği büyük. Müşteri alışkanlıklarına odaklanan markanın oluşturduğu yeni konseptle müşterilerimize yepyeni bir alışveriş deneyimi yaşatacağız.”

Geçen yıl logo revizyonu ile İstikbal’in estetik, ergonomi ve erişilebilirlik özelliklerini logoya taşıdıklarını da belirten Boydak, logo değişimiyle ilgili olarak tüm dünyada yenilemelerin devam ettiğini, bugüne kadar Türkiye’deki mağazaların yüzde 75’inin yurt dışında ise 20 mağazanın logo revizyonlarını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Alman Stüdyo Design Firması Genel Müdürü Andreas Kohushölter ise İstikbal gibi önemli bir markanın daha iyi sergilenmesi için kendilerinin de ellerinden gelen en güzel dizaynı mağazaya vermeye çalıştıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da İstikbal gibi bir markanın Bursa’da mağaza açılmasının kent için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan duanın ardından açılış kurdelası protokol tarafından kesildi. Açılışı ardından protokol ve açılışa katılanlar mağazayı gezerken, vatandaşlar sergilenen ürünlerde kapışırcasına satın aldı. CİHAN

Yorumlar