İstanbul'da ‘sis’ uçuşları iptal ettirdi yolcular tepki gösterdi

İstanbul’da etkili olan yoğun sis sebebiyle havalimanlarında uçuşları iptal olan yolcular isyan etti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da ‘sis’ uçuşları iptal ettirdi yolcular tepki gösterdi

İstanbul’da etkili olan yoğun sis sebebiyle havalimanlarında uçuşları iptal olan yolcular isyan etti. Gidecekleri şehirde havanın açık olduğunu, burada da birçok uçuş gerçekleştiğini belirten yolcular, yetkililerin kendilerine daha önce bilgi vermemesinden dolayı tepki gösterdi.

İstanbul'da etkili olan sis, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Sis sebebiyle sabah saatlerinde Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı’nda görüş mesafesinin 200 metrenin altına düştü. Atatürk ve Sabiha Gökçen’e inişi yapması gereken bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendirildi. Uçakların iniş ve kalkışlarında uzun süreli gecikmeler yapılırken, iç ve dış hatlarda bazı uçuşlar iptal edildi. İç hatlarda; Hatay, Erzurum, Adana, Trabzon, Sivas, Kayseri, İzmir’e yapılacak seferler iptal edildi.

Yolculardan Naci Özdemir, 3 saattir beklediklerini, şuanda iptal kararı verildiğini söyledi. Dönemediklerini, uçuşlarının yarına kaldığını ifade eden Özdemir, “Erzurum’u arıyoruz orada sıkıntı yok deniyor. Sorun buradaymış ama burada İzmir, Adana, Antep uçuyor. Neden biz uçamıyoruz. Böyle bir sıkıntılar var.” dedi.

Mahsur kalan yolculardan Mehmet Öztürk ise, "Yetkililer bilgi vermiyor. Hiçbir yerden bir sonuç alamıyoruz. Ankara üzerinden gitmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Adana’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Tuğba Talan, uçuşunun iptal edildiğini, bir sonraki seferle gitmek için uğraştığını söyledi. Bu şekilde olursa sabaha kadar bekleyeceklerini aktaran Talan, “Atatürk Havalimanı’ndan diğer uçaklar kalkıyor. THY kalkamıyor. Yapılması planlanan 22.00 uçuşu bile iptal edildi. 01.00 uçuşu da iptal edilip edilmeyeceği belli değil.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar