İstanbul Ticaret Borsası Meclis Toplantısı

- İSTİB Başkanı Kopuz: - "FETÖ'nün TOBB'dan temizlenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çalışma yürütülüyor. İnşallah bu çalışma, bir an önce sonuçlanacak ve bu hain örgüt, TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsadan kazınacaktır"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Ticaret Borsası Meclis Toplantısı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) temizlenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “İnşallah bu çalışma, bir an önce sonuçlanacak ve bu hain örgüt TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsadan kazınacaktır.” dedi.

İSTİB'in eylül ayı meclis toplantısında konuşan Kopuz, piyasada "oda ve borsalarda FETÖ temizliği yapılmıyor" diye bir söylenti olduğunu, bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gerekli açıklamaları yaptığını, oda ve borsa yönetim kurulları ya da meclislerinin organ üyelerini görevden alma gibi bir yetkisi bulunmadığını söyledi.

Kopuz, "Kanuna göre seçilmişi görevden alamıyorsunuz. Bu işi bakanlık yapacak. Bazı oda ve borsa başkanlarının 'şunu attım, bunu attım' diyerek kahramanlık taslamalarına aldanmayın. Bunlar boş kahramanlıklar... Bunlar, yaptıkları bu sahte kahramanlıklarla TOBB’u, bakanlığı ve hükümeti boşa düşürdüklerinin farkında değiller. Kendi küçük ikballeri için FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya utanmıyorlar." şeklinde konuştu.

Seçimlerde FETÖ'nün dernekleri ile ortak hareket etmediklerini, yönetimde, mecliste ve TOBB delegeliğinde onlara kontenjan vermediklerini belirten Kopuz, FETÖ ile 15 Temmuz’a kadar el ele kol kola gidenlerin 15 Temmuz sonrası yaptıkları boş kahramanlıkların milletin gözünden kaçmayacağını söyledi.

FETÖ'nün TOBB'dan temizlenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütüldüğünü bildiren Kopuz, “İnşallah bu çalışma, bir an önce sonuçlanacak ve bu hain örgüt TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsadan kazınacaktır.” dedi.

Kopuz, Türkiye’de çok önemli gelişmeler olduğunu ve çok önemli bir dönemden geçildiğini ifade ederek, "Bir yandan 15 Temmuz hain darbe girişiminin tortuları silinmeye ve hainler bir bir bütün kurumlardan ayıklanmaya çalışılırken, bir yandan da Suriye sınırımızın terörden arındırılması için sınır ötesi askeri harekat yürütülüyor." diye konuştu.


- "E-Pazar Projesinde son aşamaya gelindi"


Ali Kopuz, Türkiye’de ticaret borsacılığına yeni bir soluk getirmek amacıyla bir yılı aşkın süredir İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle İstanbul Ticaret Borsası E-Pazar Projesi üzerinde çalıştıklarını, projede son aşamaya gelindiğini bildirdi. Kopuz, “Bu platformda alıcı ile satıcıyı sanal ortamda buluşturarak üyelerimizin pazar paylarını artırmalarını sağlayacağımız gibi, daha rekabetçi fiyatlarla toptan pazarda alım-satım yapabileceğiz." dedi.

İSTİB üyelerinin büyük çoğunluğunu KOBİ’lerin oluşturduğunu ve KOBİ'lerin en büyük sıkıntılarından birinin de kendilerini piyasada tanıtmak olduğunu vurgulayan Kopuz, E-Pazar’ı kullanan üyelerin kendilerini tanıtma ve mallarını satma imkanı bulabileceğini kaydetti.

Kopuz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşvik paketinin içeriden ve dışarıdan kaosa sürüklenmeye çalışılan böylesine kritik bir dönemde Türkiye için hayırlı olacağını düşündüğünü dile getirerek, "Bu adımları, hem ekonomik kalkınma hem de terörle mücadele adına önemli buluyorum.” dedi.



Yorumlar