İstanbul havalimanlarında tüm zamanların rekoru kırıldı

İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında, bir günde 231 bin 137 yolcuya hizmet verilerek tüm tüm zamanların rekoru kırıldı. Yaz döneminin girmesiyle birlikte binlerce kişinin tatil için havayolunu tercih etmesi rekorları da beraberinde...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul havalimanlarında tüm zamanların rekoru kırıldı

İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında, bir günde 231 bin 137 yolcuya hizmet verilerek tüm tüm zamanların rekoru kırıldı.

Yaz döneminin girmesiyle birlikte binlerce kişinin tatil için havayolunu tercih etmesi rekorları da beraberinde getirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda uzun zamandır beklenen günde 150 bin yolcu rekoruna ulaştı. 22 Haziran Pazar günü Atatürk Havalimanı’nda toplam 150 bin 317 yolcu ve bin 298 uçağa hizmet verildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, yolcu sayısında rekora ulaşıldığını belirterek, tüm çalışanlara teşekkür etti.

SABİHA GÖKÇEN'DE YILIN İLK REKORU

İlerleyen saatlerde bir rekor haberi de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan geldi. Sabiha Gökçen’de de 22 Haziran Pazar günü yılın ilk rekoru gerçekleşti. Havalimanını bir günde 80 bin 817 yolcu kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, yaz tatilinin başlaması ile birlikte havalimanlarında yoğun bir yolcu trafiğinin yaşandığını ifade etti. Yolcu sayısını daha da artarak yeni rekorlar kırılacağını söyleyen Buğday, amaçlarının tüm yolculara daha iyi hizmet sunmak olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar