'İsrafı Önleyeceğiz' Açıklamasına Rağmen Başbakanlık'a 222 Araç

61 aracın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la birlikte Saray'a gitmesinin ardından, Başbakanlığın filosuna yeni araçlar eklenmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
'İsrafı Önleyeceğiz' Açıklamasına Rağmen Başbakanlık'a 222 Araç

Başbakanlık filosundaki 61 otomobilin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ortak Saray'a gittiği ortaya çıktı. Ahmet Davutoğlu'nun 'Kamudaki taşıt israfını önleyeceğiz.' izahatsına karşın 222 yeni otomobilin Başbakanlık filosuna alımına karar verildi.

BAŞBAKANLIK FİLOSU 12 KAT ARTACAK

Zırhlı vasıtaların da dahil bulunduğu yeni alımlarla Başbakanlık'ın vasıta sayısı geçen yıla oranla 12 kat artacak.

YENİ ALINACAK ARAÇLARIN LİSTESİ

Yeni alınacak taşıtlar içerisinde 20 zırhlı otomobil, 163 binek ve 16 arazi tipi araç, 17 minibüs, 1 otobüs, 1 panelvan bulunuyor. Erdoğan'ın Saray'a 61 vasıta götürdüğü ve masraflarının halen Başbakanlık'tan karşılandığı belirtiliyor. Bu araçları yeterli bulmayan Erdoğan'ın, Saray'a 25 vasıta daha istediği kaydediliyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden alınacak araçlar içerisinde 12 binek, 2 zırhlı otomobil, 2 minibüs, bir panelvan ve bir kamyon var.

KAMU'NUN ARAÇ FATURASI KABARIYOR

Bu sene toplamda, umumi ve hususi bütçeli firmaların sahip olabileceği vasıta sayısı, 8 bin 515'e ulaşıyor. Bu rakamın, 7 bin 559'u umumi bütçeli yani Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar, Emniyet benzeri kuruluşlara tahsis edilecek. Kalan 956'sı ise üniversiteler, üst kurullar ve kimi umumi müdürlüklerin dahil bulunduğu hususi bütçeli şirketler için tedarik edilecek.

SARAYA GİDEN ARAÇLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aksaray'a taşıdığı Başbakanlık araçlarından birileri şöyle: 4 GMC SUV, 14 Mondeo, 2 VW Caravella, 2 Mercedes Vito, 1 Toyota Corolla, 2 tane Ford Connect. Ankara'dan İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı ofisine götürülen araçlardan birileri ise şunlar: 3 GMC SUV, 1 Toyota Land Cruzer, 11 Ford Mondeo, 1 VW Caravella, 2 VW Passat, 1 Toyota Corolla.

DAVUTOĞLU İSRAFI ÖNLEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen eylül ayında yaptığı izahatda, kamudaki taşıt israfını önleyeceklerini söylemişti. Taşıt kiralanmasından yapı kiralanmasına kadar israfa dönük olabilecek her çeşitli faaliyeti kontrol altına edinmeyi amaçladıklarını kaydeden Davutoğlu, 'Mümkün bulunduğu kadar halk taşıtlarındaki sayısal yükselişın, halk binalarındaki kiralanma bedellerindeki yükselişların önemli biçimde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en üretken biçimde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi yaşama geçirmiş olacağız.' ifadelerini kullanmıştı.

DİYANETİN MERCEDES'İ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de Diyanet Vakfı'nın bütçesinden kendisine Mercedes S500 model makam vasıtası aldırması kamuoyunda büyüt tyükselişma başlatmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar