Isparta işsizlikte, Burdur istihdamda önde

Antalya, Isparta ve Burdur'da işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında kalarak yüzde 7,8 olarak gerçekleşti. Batı Akdeniz illeri arasında en yüksek işsizlik yüzde 8,7 ile Isparta'da, en yüksek istihdam ise yüzde 54,9 ile Burdur'da gerçekleşti....

Google Haberlere Abone ol
Isparta işsizlikte, Burdur istihdamda önde

Antalya, Isparta ve Burdur'da işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında kalarak yüzde 7,8 olarak gerçekleşti. Batı Akdeniz illeri arasında en yüksek işsizlik yüzde 8,7 ile Isparta'da, en yüksek istihdam ise yüzde 54,9 ile Burdur'da gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Batı Akdeniz'de işsizliğin en yüksek, istihdamın en düşük olduğu il Isparta.

    TÜİK, 'İl Düzeyinde Temel İşgücü Göstergeliri'ni açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde 2013 yılı işsizlik oranı yüzde 9,7, istihdam oranı 45,9 oldu. Batı Akdeniz illeri Antalya, Isparta ve Burdur'da işsizlik yüzde 7,8 ile Türkiye ortalamasının altında, istihdam ise yüzde 52,4 ile Türkiye ortalamasının üstünde gerçekleşti. TÜİK verilerine göre işsizlik oranı Antalya'da yüzde 7,9, Isparta'da yüzde 8,7, Burdur'da yüzde 6,9 oldu. İllerin istihdam oranları ise şöyle gerçekleşti: Antalya yüzde 52,9, Isparta yüzde 49,5, Burdur yüzde 54,9. Burdur, Türkiye genelinde istihdamın en yüksek olduğu 5 il arasında yer aldı.

CİHAN

Yorumlar