Isparta İşadamları Derneği'ne katılan yeni üyelere törenle üyelik rozeti takıldı

Isparta İşadamları Derneği'ne (ISİAD) yeni üye olan 118 iş adamı için törenle üyelik rozeti takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Isparta İşadamları Derneği'ne katılan yeni üyelere törenle üyelik rozeti takıldı

Isparta İşadamları Derneği'ne (ISİAD) yeni üye olan 118 iş adamı için törenle üyelik rozeti takıldı. ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, derneğin her geçen gün hızla büyüdüğünü belirterek, hiçbir siyasi düşünceye hizmet etmediklerini, sadece Türkiye'nin zenginleşmesi için çalıştıklarını söyledi.

Isparta Barida Oteli'nde yapılan kahvaltılı programa ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın ve 294 ISİAD üyesi iş adamı katıldı.

Başkan Özcan Pınarcı, dernek olarak iş adamlarının dünya ile entegre olmalarına çalıştıklarını ifade ederek, "TUSKON'un organize ettiği bütün faaliyetlere katılıyoruz. Bu organizasyonlarda çeşitli ülkelerden gelen iş adamlarıyla tanışarak yeni iş sahalarına açılıyoruz. Kim ne amaçla ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin, biz Türkiye'nin ve Isparta'nın gelişmesi, zenginleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir siyasi düşünceye alet olmayacak ve hizmet etmeyeceğiz. Biz Türkiye'nin kazanımları için iş adamları olarak kendi alanlarımızda hizmet etmeye devam edeceğiz. Kısacası, Türkiye'nin ve Isparta'nın kazanımları için çalışacağız. İş adamlarımızı Türk okullarının bulunduğu ülkelere götürerek yeni iş sahaları açacak ve yeni iş bağlantıları yapacağız." dedi.

ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu da ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı'nın 100 yeni üyenin katılımı töreni diye kendilerini davet ettiğini belirterek, "Salona geldiğimde yeni üyenin 118 olduğunu öğrendim. Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın'a, Başkan KDV'yi de koymuş dedim. Değerli arkadaşlar, bizler insanlara farklılıkları sunmak için bir araya geliyoruz. İnsanlara daha fazla para kazanma yollarını gösteriyoruz. Yurt dışından para getirmediğimiz sürece zenginleşemeyiz. Ürettiklerimizi iç pazardan çok yurt dışına satmalıyız. Her birimiz ihracat yapmak içim uğraşmalıyız. Elimizdeki imkanlarımızı iyi değerlendirmeliyiz. Bizlerde ikinci dil sorunu bulunmakta, dil öğrenemiyoruz bari dünyaya Türkçe'yi öğretelim dedik, Türk okulları da bu vazifeyi yerine getiriyor. Böylece okullar aracılığıyla yabancı ülkelerdeki iş adamlarına ulaşıyor veya o ülkelere giderek yeni iş sahaları keşfediyoruz. Bu iş adamlarıyla TUSKON'un organizasyonlarında zaman zaman beraber oluyor, karşılıklı çeşitli anlaşmalar yapıyoruz. Kabuğumuzu kırmalı, geleceğe göre işlerimizi geliştirmeli, işimizin adamı değil iş yerinden dışarıya açılarak iş adamı olmalıyız. 140 ülkedeki Türk okullarını değerlendirmeli, dünya ile entegre olmalıyız. Şu an ihracatımız 3 milyar dolardan 12 milyar dolara yükseldi. İngiltere geçen yıl alış verişin yüzde 51 internet üzerinden olmuş. Dolayısıyla bizler de işlerimizi geleceğe göre hazırlamalı ve altyapımızı ona göre hazırlamalıyız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde yeni üyelere ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın ve Özcan Pınarcı tarafından ISİAD'ın rozetleri takıldı.

CİHAN

Yorumlar