İSO İlk 500 Listesi'nde 13 Kayserili firma yer aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre İSO İlk 500 Listesi'nde 13 Kayserili firma yer aldı. HES Hacılar Elektrik...

Google Haberlere Abone ol
İSO İlk 500 Listesi'nde 13 Kayserili firma yer aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre İSO İlk 500 Listesi'nde 13 Kayserili firma yer aldı. HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. AŞ, Boytaş Mobilya San. ve Tic. AŞ, ve Kayseri Şeker Fabrikası AŞ geçen yıl olduğu gibi bu sene de Kayseri sıralamasında ilk üç sırayı paylaştı.

Sıralamaya giren Kayserili firmaları kutlayan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Bu sene de 13 firmamız bu listelerde yer aldı. Baktığımız zaman bu sene açıklanan listenin firma ve adet bakımından geçen sene ile aynı olduğunu görmekteyiz. Benim de mensubu olduğum HES Kablo yine Kayseri sıralamasında birinci gelerek gururumuz oldu. Kendilerini kutluyorum. Ben başta HES Hacılar olmak üzere bu listede yer alan tüm üyelerimizi en içten dileklerimle kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İlk üç sırayı geçen yıl olduğu gibi bu sene de aynı firmaların paylaştığına dikkat çeken Boydak, “Her zaman söylediğimiz gibi bu listelere girmek önemli ama kar edip ayakta kalabilmek, faaliyetlerini sürdürüyor olabilmek çok daha önemli. Önümüzdeki günlerde İSO ikinci 500 Listesi açıklanacak. İkinci 500’de firma adetlerimizin daha çok olması sanayimizin tabana yayılır olması bakımından çok önemli. Çünkü riskimizi tabana yaymış oluyoruz. Ne kadar ayrı firmamız olursa Kayseri’deki ekonomik canlanma da o kadar hane halkına yansımış oluyor. Bu listelere giren firma sayısının önümüzde yıllarda daha da artmasını temenni ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

2012 yılı verilerine göre İSO 500 büyük sanayi kuruluşu anketinde yer alan Kayserili firmaların isimleri şöyle: HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. AŞ, Boytaş Mobilya San. ve Tic. AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Merkez Çelik San. ve Tic. AŞ, Has Çelik ve Halat San. Tic., Orta Anadolu Tic. ve San. İşl. TAŞ, 214 247 Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ, Boyçelik Metal San. ve Tic. AŞ, İstikbal Mobilya San. ve Tic. AŞ, Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Tic. AŞ, ERBOSAN Erciyas Boru San. ve Tic. AŞ, Mega Metal San. ve Tic. Ltd. Şti., Form Sünger ve Yatak San. Tic. AŞ. CİHAN

Yorumlar