İSO Başkanı'ndan vergi affına tepki

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, vergi affının toplum vicdanını rahatsız ettiğini vurgularken, “Bu uygulamalar sektörler ve firmalar arasında haksız rekabet yaratmanın yanı sıra vergisini zamanında...

Google Haberlere Abone ol
İSO Başkanı'ndan vergi affına tepki

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, vergi affının toplum vicdanını rahatsız ettiğini vurgularken, “Bu uygulamalar sektörler ve firmalar arasında haksız rekabet yaratmanın yanı sıra vergisini zamanında ödemeyenlerde ‘nasıl olsa bir gün af çıkacak’ beklentisi yaratarak bu konuda bir alışkanlığın ve zafiyetin doğmasına neden olmaktadır." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuk olduğu İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşan Bahçıvan, vergi affını eleştirdi. İSO Başkanı, “Vergi affı müessesinden vazgeçilmeyecekse senelerden beri bu sorumluluğunu disiplinli bir şekilde yerine getiren vergi mükelleflerine takdir-ödüllendirme sistemi uygulanması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) uygulamasının da sanayicinin rekabet gücünü azalttığından dert yanan Erdal Bahçıvan, şunları kaydetti:

“Sanayicimizin zaten kısıtlı olan sermaye kaynaklarının KKDF’ye kullanılması bir haksızlıktır. Sanayicilerimizin kendi bireysel kredibilitelerini kullanarak elde ettiği vadeli satın alma fırsatlarının bu şekilde bir türlü cezalandırılması kabul edilebilir bir görüş değildir. Öte yandan bu fon maliyemiz için dilenen bir gelir oluşturmazken sanayicimiz çoğu zaman bu sorununu bankalardan kredi alarak aşmaya çalışmaktadır. Şirketlerimizin kredi kaynaklarının maalesef daraldığı bir dönemde kredi limitlerinin üretim ve yatırım yerine KKDF için kullanılması kimseyi mutlu etmemektedir. Sanayimizin rekabet gücünü korumak için ithalatta tüketim malı dışarıda bırakılarak kapasite raporlarında belirtilen hammadde ve yatırım malı ithalatında KKDF tamamen kaldırılmalıdır. Sanayici KKDF olmadan ithalat yapılabilmelidir.”

CİHAN

Yorumlar