İSO Başkanı Bahçıvan'dan cari açığa karşı öz kaynak çağrısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, cari açığa karşı Türkiye’nin öz kaynaklarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçıvan, "Özellikle dışarıya bağlı kalmadan, ekonomimizin şu anda en önemli temel sorunu...

Google Haberlere Abone ol
İSO Başkanı Bahçıvan'dan cari açığa karşı öz kaynak çağrısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, cari açığa karşı Türkiye’nin öz kaynaklarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçıvan, "Özellikle dışarıya bağlı kalmadan, ekonomimizin şu anda en önemli temel sorunu olan cari açığı en net bir şekilde tamamen kendi kaynaklarımızla, kendi kurmuş olduğumuz değerlerle sonlandırabiliriz." dedi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Selçuk Arslan ve oda üyeleri Kastamonu’da çeşitli temaslarda bulundu. Heyet, Kastamonu Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, iş adamlarının sorunlarını dinledi. Programda konuşma yapan Erdal Bahçıvan, Kastamonu gibi geleceğini yeniden planlama gayreti içinde olan şehirlerde ticaret borsalarına büyük görevler düştüğünü söyledi. Bahçıvan, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri ve ekibinin geliştirdiği projelerin, diğer borsalara da örnek olabileceğini dile getirerek, "Tarımda katma değeri artırmak, tarımsal sanayi ile geliştirmek çağımızın tartışmasız en önemli zenginlik kaynaklarından bir tanesi olacak. Özellikle dışarıya bağlı kalmadan, ekonomimizin şu anda en önemli temel sorunu olan cari açığı en net bir şekilde tamamen kendi kaynaklarımızla, kendi kurmuş olduğumuz değerlerle, zenginleştireceğimiz bir tarım modelini, hem Türkiye için hem de Kastamonu gibi şehirlerimiz için sonsuz bir fırsat sunduğunu belirtmemiz ve bunun üzerine gitmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, tarımla tanınan Kastamonu’ya gerçekleştirdikleri ziyaret ve toplantının oldukça verimli olduğunu kaydetti. Okyay, "Kastamonu’nun yapacak çok fazla şeyi olduğunu düşünüyorum. Üzülerek öğrendim ki; Tosya pirincini bulmakta zorlanıyormuşuz. Sanayi odasından gıda sektöründeki arkadaşlarım söyledi. Hepsi ithal pirinç yiyoruz. Dolayısıyla bunların üretimini ve arzını artırmak lazım diye düşünüyorum. Dünyada en büyük problem, nüfus arttıkça oluşan gıda problemi ve organik gıdaların da önemi ortada. Bildiğim kadarıyla Avrupa’da organik gıdada kişi başına 120 Euro harcanıyor. Oysa Türkiye’de bu 1 Euro civarında. Dolayısıyla kat edilecek, 120 kat yolumuz var." şeklinde konuştu.

Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri de Kastamonu’yu ziyaret ederek sorunları yerinde dinleyen İSO Başkan ve üyelerine teşekkür etti. İşeri, "Bu değerlendirme sonucunda da ülkemizin sorunlarına geniş bir açıdan bakmanız, Kastamonu'lu olarak yararlanacağımızdan eminiz." dedi.

Heyet ayrıca, Kastamonu Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek, işadamları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar