İSO 500 listesinde 24 Gaziantep firması var

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" raporu açıklandı. İSO’nun 2013'te yapılan üretimden satışlara göre hazırladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu...

Google Haberlere Abone ol
İSO 500 listesinde 24 Gaziantep firması var

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" raporu açıklandı. İSO’nun 2013'te yapılan üretimden satışlara göre hazırladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine, Gaziantep'ten bu yıl 24 firma girdi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık yaptığı değerlendirmede listede yer alan firmaları başarılarından dolayı kutlayarak, Türkiye’nin büyüyen tek sanayi kenti olan Gaziantep’in başarısında özverili sanayicilerinin imzası olduğuna vurgu yaptı. Bartık, “İSO 500’de Gaziantepli firmaların varlığını her yıl daha fazla görüyor olmak kentimiz için gurur ve umut verici. Bu yıl Türkiye’nin en büyükleri arasında 24 Gaziantepli firma yer alıyor. Bunlardan 11 tanesi sıralamadaki yerini yükseltmiş durumda. Kent olarak büyümemizi istikrarlı bir şekilde sürdürüyor ve hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla şirketle Türkiye'nin en büyükleri arasında Gaziantep ismini görmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

Gaziantep’in Türkiye ekonomisinin önemli bir aktörü olduğuna dikkat çeken Bartık, “Gaziantep çalışkan, dinamik ve özverili iş dünyası ile Türkiye ekonomisine yükselen bir ivme ile katkı sağlamaya devam ediyor. İçeride veya dışarıda ekonomik ve siyasi gelişmeler ne olursa olsun Gaziantepli işadamı krizleri fırsata çevirmek, sanayide çarkları döndürmek, ve istihdamı artırmak için var gücüyle çalışıyor.” açıklamalarına yer verdi.

CİHAN

Yorumlar