İşkur Hemen İşe Yerleştirecek Bin 500 kişi Arıyor

Türkiye İş Kurumu ağaçlandırma işinde çalışacak eleman arıyor. Başvuranlar hemen işe alınacak.

Google Haberlere Abone ol
İşkur Hemen İşe Yerleştirecek Bin 500 kişi Arıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ağaçlandırma mesleğinde çalışacak bin 500 kişi arıyor.

YAŞ ŞARTI YOK

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, başvurularda öğrenim ve ıslak şartı aranmadığını belirterek, işsizlikle mücadelede dezavantajlı gruplar şekilde isimlendirilen engellilerin, eski hükümlülerin, kadınların, sosyal katkı bölgelerin ve emekliliğine az bir vakit kaldığı durumda işe girme güçlüğü bünyesinde bulunan işsizlerin projeye başvurularının beklendiğini söyledi.

6 AYLIK İŞ

Kaya, yaptığı izahatda, İŞKUR Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen protokol ile Türkiye genelinde 120 bin işçinin fidan üretimi, ağaçlandırma ve bakım çalışmalarında 6 ay vakit ile istihdamlarının öngörüldüğünü söyledi.

ÇALIŞTIRILACAK YERLER

Bu kapsamda Sakarya'da bin 500 işçi alımının öngörüldüğünü dile getiren Kaya, İŞKUR'a başvuruların devam ettiğini kaydetti. Kaya, 'Orman işletme müdürlüklerinden Adapazarı'na 350, Geyve'ye 250, Hendek'e 200, Akyazı'ya 200, Karasu'ya 150 ve Sakarya Fidanlık Müdürlüğü'ne 350 olmak üzere yekün bin 500 işçi alınacaktır. İşe alınacak bulunan işçiler, 1 Nisan 2015 ila 30 Eylül 2015 tarihleri bünyesinde 6 ay vakit ile geçici şekilde istihdam edilecekler.

YAPILACAK İŞİN NİTELİĞİ

Proje kapsamında alınacak işçiler, tohumdan fide yetiştirilmesi, tüplenmesi, budama, aşılama ve ağaçlandırma faaliyetlerinde çalıştırılacaktır. Başvurularda herhangi bir ıslak ve öğrenim şartı aranmamaktadır.' bilgisini verdi.

İŞE ALINACAKLAR YETİŞTİRİLECEK

Bin 500 işçi ile 6 maaş devirde 2 milyon fidan yetiştirilmesi, 16 bin 740 hektar bölgede ağaç dikimi, bakımı, erozyon kontrolü çalışmalarının yapılmasının hedeflendiğini dile getiren Kaya, şunları kaydetti: 'Projenin, ilçelerimizin nerdeyse tamamında uygulanacak olması ve çevreye duyarlı planlara öncülük etmesi bakımından önemlidir. Ayrıca, katılımcıların orman mühendis ve teknikerleri yönünden fide yetiştirme, budama, aşılama ve ağaçlandırma faaliyetleri konusu için eğitilerek, bilgi, beceri ve deneyim sahibi olmaları da amaçlanıyor. Projelere müracaatlar İŞKUR'un internet portalından da yapılabilmektedir. İşsizlikle mücadelede dezavantajlı gruplar şekilde isimlendirilen engellilerin, eski hükümlülerin, kadınların, sosyal katkı bölgelerin ve emekliliğine az bir vakit kaldığı durumda işe girme güçlüğü bünyesinde bulunan işsizlerin planlara başvuruları beklenmektedir.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar