İŞKUR, Denizli tarihinin en büyük işgücü piyasası araştırmasını başlattı

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Ferudun Giresun, bugüne kadar Denizli’de yapılan en büyük işgücü piyasası talep araştırmasını yapacaklarını söyledi. 2 bin 906 işyerini ziyaret ederek kapsamlı bir araştırma yapacaklarını...

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR, Denizli tarihinin en büyük işgücü piyasası araştırmasını başlattı

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Ferudun Giresun, bugüne kadar Denizli’de yapılan en büyük işgücü piyasası talep araştırmasını yapacaklarını söyledi. 2 bin 906 işyerini ziyaret ederek kapsamlı bir araştırma yapacaklarını ifade eden Giresun, bunun için 65 iş ve meslek danışmanı ile sahaya ineceklerini, işverenlerin ihtiyaç duyduğu mesleklerin tespit edileceğini dile getirdi.

    Giresun, “12 Mayıs-27 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan araştırma ile 10 ve daha fazla kişi istihdam eden işverenlerle yüz yüze görüşeceğiz. Toplamda 2906 işyerini ziyaret edeceğiz. Bu anlamda bu güne kadar Denizli’ de yapılan en büyük İşgücü Piyasası Talep Araştırması olacak.” dedi.

    2014 yılı 1. Dönem piyasa araştırmasının İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağını ifade eden Giresun, “Yapılan işyeri ziyaretleri ile hem kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler Kurumumuza kazandırılıp İŞKUR İl Müdürlüğü'nde kayıtlı uygun işsizlerin açık işlere yerleştirilmesi sağlanmaya çalışılacaktır.” diye konuştu. Araştırma ile açık iş oranlarının hesaplanacağına vurgulayan Giresun, sektör düzeyinde en fazla ihtiyaç duyulan meslekleri tespit edeceklerini kaydetti.

    Meslek değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin anlatan Giresun, şunları kaydetti: “İŞKUR tarafından işgücü piyasası talep araştırmalarına devam ediyoruz. 2014 yılının 1. Dönemini kapsayan bu araştırma sonucunda ise hazırlayacağımız raporda işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenlerini tespit edeceğiz. İlin işgücü piyasasını arz ve talep yönüyle ele alarak işgücü piyasa yapısını ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Tüm bu verilerden yola çıkarak aktif işgücü programlarından özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açacağız. Her yıl, yılda iki defa bu yönde ve bu kapsamda araştırmalar yapmayı hedefliyoruz." CİHAN

Yorumlar