İskele kalıp sistemleriyle iş kazalarını ortadan kaldırmayı vaat ediyor

İskele kalıp sektörü şirketlerinden URTİM, ‘Climbset – H’, ‘Climbset – W’ ve ‘Frameset’ ürünleriyle Yapı Fuarı’na katıldı. 1,5 milyon dolar Ar-Ge yatırımıyla 8 mühendis tarafından 2 senede tasarlanan ürünler, iş kazalarını...

Google Haberlere Abone ol
İskele kalıp sistemleriyle iş kazalarını ortadan kaldırmayı vaat ediyor

İskele kalıp sektörü şirketlerinden URTİM, ‘Climbset – H’, ‘Climbset – W’ ve ‘Frameset’ ürünleriyle Yapı Fuarı’na katıldı. 1,5 milyon dolar Ar-Ge yatırımıyla 8 mühendis tarafından 2 senede tasarlanan ürünler, iş kazalarını ortadan kaldırmayı vaat ediyor.

URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, ‘Climbset – H’, ‘Climbset – W’ ve ‘Frameset’in imalatında Ar-Ge yatırımlarının büyük katkısı olduğunu vurguladı. Yeni iskele kalıp sistemlerinin iş kazaların ortadan kaldıracağını iddia eden Urfalılar, “Bu sistemler, inşaat firmalarının betonlama süresini eski sistemlere göre 4 kat daha fazla zaman sunuyor.” dedi.

Şirketin ‘Clımpset-H Hidrolik Kalıp Sistemi’, hidrolik tırmanır kalıp sistemi ile vinçten bağımsız olarak çalışabiliyor. Hidrolik ünite ile aktif olan sistem, şantiyelere hem sürat hem de güvenlik sunuyor. Burada kalıp olarak Frameset Panel Kalıp Sistemi veya Woodset Ahşap Kirişli Sistem kullanılabiliyor.

Sistemde iki ayrı katta çalışma imkanı veren alanlar, iç merdiven ve korkuluk detayları güvenlik önlemlerini artırıyor.

‘Clımbset-W Rüzgar Perdesi Sistemi’ de çok katlı yapılarda rüzgarın kuvvetini kesmeyi ve daha güvenli çalışma alanları yaratmayı amaçlıyor. Şantiyelerde daha verimli çalışmayı mümkün kılan ürün; vinçle veya hidrolik üniteyle tırmandırılabilir şekilde üretildi. Yine inşaat firmasının tercihine göre 2 veya 3 kat aynı anda kapatılarak güvenli çalışma alanları genişletilebilir. URTİM’in yeni ürünlerinden biri de ‘Frameset Tırmanır Şaft Kalıp Sistemi’. Bu ürün mütemadi perdelerin olduğu şaft yapılarında, vinç yardımıyla tekrarlı dökümlerde pratik ve güvenli bir sistem.

CİHAN

Yorumlar