'IŞİD'in müdahalesinin ardından petrol maliyetleri yüzde 5 arttı'

Enerji Tabi Kaynaklar Bakan Taner Yıldız, Irak Şam İslam Devleti (İŞİD)'in Irak't a yaptığı silahlı saldırıların ardından Türkiye'de enerji maliyetlerinin yüzde 3, petrol maliyetinin ise yüzde 5 arttığını söyledi. Bakan Taner Yıldız,...

Google Haberlere Abone ol
'IŞİD'in müdahalesinin ardından petrol maliyetleri yüzde 5 arttı'

Enerji Tabi Kaynaklar Bakan Taner Yıldız, Irak Şam İslam Devleti (İŞİD)'in Irak't a yaptığı silahlı saldırıların ardından Türkiye'de enerji maliyetlerinin yüzde 3, petrol maliyetinin ise yüzde 5 arttığını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Bakanlıkta katıldığı bir toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. IŞİD’in müdahalesinin ardından artan enerji fiyatlarının Türkiye’ye yansımasının ne olacağının sorulması üzerine Yıldız, IŞİD’in müdahalesinin ardından 107-108 dolara kadar gerileyen ham petrol fiyatının şu anda 115 dolarlar seviyesine çıktığını belirtti. Bunun kısmen artabileceğini de dile getiren Yıldız, paritenin yükselmesiyle enerji maliyetlerinin yükselttiğini ifade etti. Bakan Yıldız, paritenin şu anda 2,14’e kadar çıkmış durumda olduğunu belirterek, maliyette bunun yüzde 3’lük bir artış, petrolde de yüzde 5’lik bir artış olduğunu vurguladı. Yıldız, "Toplamda Türkiye’nin enerji maliyetlerinin neredeyde yüzde 5,5-6 civarında arttığını görüyoruz. Biz, bunları her zaman olduğu gibi vatandaş ve sanayicimize yansıtmamaya çalışıyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar