"ISH 2017 Fuarı ile ilişkiler değer kazanacak"

- DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan: - "Hem ithalatımızda hem ihracatımızda Almanya ayrı bir öneme sahip" -" ISH 2017 Fuarının ilişkilerimize değer katacağına inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
"ISH 2017 Fuarı ile ilişkiler değer kazanacak"

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Hem ithalatımızda hem ihracatımızda Almanya ayrı bir öneme sahip. ISH 2017 Fuarının ilişkilerimize değer katacağına inanıyorum." dedi.

Vardan, Messe Frankfurt İstanbul ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından gerçekleştirilen, banyo ekipmanları, yapı, enerji, havalandırma ve yenilenebilir enerji teknolojileri sektöründeki gelişmelerin, yeniliklerin aktarıldığı “ISH 2017 - Partner Ülke Türkiye” başlıklı basın toplantısında konuştu.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilecek olan ISH 2017 Isıtma, Soğutma ve Havalandırma Fuarına Türkiye’nin partner ülke olarak katılmasının önemini vurgulayan Vardan, "Yeni ürünleri görüp yeni firmalarla tanışmak adına fuarlara katılmak çok önemli. ISH Fuarı sektörün yakın coğrafyamızdaki en büyük fuarı. Böyle bir fuara Türkiye'nin partner olması çok kıymetli." diye konuştu.

Vardan, Türkiye’den bir çok firmanın fuara katılacağını belirterek, “Fuara ürün satmanın yanı sıra yeni teknolojileri görmek için de gidiyoruz. Ar-Ge yapılmış yeni ürünler de orada sergileniyor. Enerjinin tasarruflu kullanılması gereken bir ortamda bu sektörde teknolojinin önemi artıyor. Hem ithalatımızda hem ihracatımızda Almanya ayrı bir öneme sahip. ISH 2017 Fuarının ilişkilerimize değer katacağına inanıyorum. Doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte sektör gelişti. Yapılan çalışmalardan en yüksek verimi almak önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Poyraz da, sektörde faaliyet gösteren Türk şirketlerinin kaliteli ürünler ürettiğinin altını çizerek, “Bizim firmalarımız uluslararası kalitede ürün üretebiliyor. Üyelerimiz 185 ülkeye ürünlerini satmakta. Üretilen ürünler Avrupa standartlarında dünya pazarlarına sunulmakta. ISH Fuarı sektör için görücüye çıkma arenası. Firmalarımız ISH Fuarında yeni müşteriler bularak pazarlarını genişletiyor. Etkinliğe Türkiye’den 120 firmanın katılmasını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

Poyraz, sektörün hızla büyüdüğünü belirterek, “Sektör, standartların gelişmesi ve enerji verimliliğinin öneminden dolayı gelişiyor. Fuara, Türkiye’den ilgili bakanlarımız da katılacaklar.” ifadesini kullandı.

Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Tayfun Yardım ise fuarın sektörün dünyadaki en büyük fuarı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin sanayi başarı hikayesinde yer alabilmek ve bu başarıya tanıklık etmek için herkesi 2017 Mart ayında Frankfurt’ta gerçekleştirecek ISH Fuarına davet ediyorum." dedi.

Toplantıya Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tarık Sönmez, Messe Frankfurt Üst Yöneticisi (CEO) Wolfgang Marzin, Alman Isıtma Sanayi Birliği (BDH) Genel Müdürü Andreas Lücke’nin yanı sıra bir çok sektör temsilcisi de katıldı.

Yorumlar