İşçiler yetkililerle görüşemiyor

Ford Otosan'da işçi eylemi devam ediyor.Açıklamalarda bulunan işçi temsilcisi, yetkililerin kendileriyle görüşmek istemediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İşçiler yetkililerle görüşemiyor
Ford Otosan'da işçi eylemi sürüyor  
Bursa'daki otomotiv fabrikalarında başladıktan kısa süre sonra Kocaeli'de Ford Otosan Gölcük Fabrikası'na da sıçrayan eylem, diğer bölgelerde anlaşma sağlanıp işçiler işbaşı yapmasına rağmen burada hala devam ediyor. Eylemci işçiler arasında bulunan İşyeri Temsilcisi Salim Kol, fabrika genel müdürünün kendileriyle görüşmek istemediğini söyledi.
Eskişehir İnönü Fabrikası'nda işçilerin işbaşı yapması haberlerinin gelmesi üzerine, sayıları 300'ü bulan ve fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçiler, dün "Çalışanlarla görüşmeler durdurulmuştur" açıklaması yapan Ford yöneticileriyle yeniden görüşmek istedi. Bu arada Türk Metal Sendikası'ndan bir yetkili, fabrikada işe gelmeyen birçok ustabaşının da işbaşı yaptığını bildirdi. Bu gelişmelerin ardından, Ford Otosan yöneticilerinin işçilerin aralarından seçecekleri temsilcilerle görüşeceği bildirildi. Ancak dahha sonra bu işçilerin fabrikaya girişlerinin kabul edilmediği öğrenildi. 
Eylemci işçiler arasında bulunan Ford Kocaeli Fabrikası İşyeri Temsilcisi Salim Kol yaptığı açıklamada, "Burada işçiler ekmeğinin peşinde. Süreç tıkandı ve bunun sebebi buradaki yağmur altında bekleyen işçiler değildir. Bunun sebebi Genel Müdür Haydar Yenigün'dür. Haydar bey bize işçi değil, kölenin kölesi olun diyor. Sabah erken saatlerde kendisiyle görüşme talebimiz oldu. Bir heyet oluşturup gittik. Bize heyeti beğenmediğini yeni bir heyet oluşturmamız gerektiğini adamları vasıtasıyla iletti. Biz de yeni bir heyet kurduk, bu sefer de görüşmek istemediğini belirtti. Biz ücret iyileştirmesi, atılan arkadaşlarımızın geri alınması ve saat ücretlerinde iyileştirmeler yapılmadığı sürece burada eyleme devam edeceğiz." dedi.


Yorumlar