İşadamlarından çözüm süreciyle birlikte bölgeler arası ortak girişim

TÜSİAD ve TÜRKONFED’e bağlı iş adamları, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi ve Bölgelerarası Ortak Girişim" projesi kapsamında Siirt’teki işadamlarıyla bir toplantı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İşadamlarından çözüm süreciyle birlikte bölgeler arası ortak girişim

TÜSİAD ve TÜRKONFED’e bağlı iş adamları, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi ve Bölgelerarası Ortak Girişim" projesi kapsamında Siirt’teki işadamlarıyla bir toplantı yaptı. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki toplantıda, çözüm süreciyle birlikte bölgede kalkınma ve iktisadi ele alındı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu, huzur ortamının sağlanmasıyla bölgenin ekonomik anlamda canlanacağına olan inancını koruduğunu belirterek, “İlimize küçük ve büyük çapta gelebilecek her türlü yatırımları destekliyor, ilimizin özellikle çözüm süreci ve son teşvik paketiyle hakettiği kalkınmışlık düzeyini yakalayacağına inanıyoruz.” dedi. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Tarkan Kadooğlu ise, “Bölgeler arası uçurum kapatılmadığı müddetçe ülkemizin, hakettiği yere çok uzak kaldığını görürüz. Bu bölgede müteşebbislerin önü açılmalıdır. Finansman ve bölgeler arasında işadamlarıyla işbirliğinin sağlanması gerekir. Biz işadamıyız, bölgelerde rantabl olan bir yatırıma girişiriz. Riskli olan hiçbir işe yatırımcı girmez. Çözüm süreciyle birlikte bölgenin canlandığını görebiliyoruz. Biz de bu fırsatı yatırıma dönüştürmek için bölge illerindeki işadamlarıyla biraraya gelerek çeşitli işbirliği toplantıları düzenleyip bölgenin gelişmesine nasıl katkı sağlayabileceğimizi masaya yatırdık.” şeklinde konuştu. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Şükrü Ünlütürk de çözüm sürecinin önemli bir fırsat olduğunu söyledi: “Yeni Teşvik Yasası ve çözüm sürecinin gelmesiyle önemli pazarların da günyüzüne çıktığını görebiliyoruz. Temel fikrimiz de iş ve istihdam yaratma pazarının ortaya çıkarılması ve işadamları arasında ortak konsept oluşturarak gelişimi sağlamaktır. Böylelikle plan proje ve mali kaynak noktasında nasıl hareket edilebileceğiyle ilgili desteği de vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu amaçla öncelikle bölgenin yeteri kadar tanıtımının yapılması gerekir.”

Toplantıya ayrıca TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Turan ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Tabip Gülbay da konuşmacı olarak katıldı. Toplantı, salonda bulunan yatırımcıların yönelttiği sorularına verilen cevapların ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar