İşadamı Akın İpek’e ait maden ocağı durduruldu

İzmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Koza Altın İşletmeleri'ne ait Çukuralan işletmesindeki faaliyetin, İzmir İl Özel İdaresi’nce, çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi bulunmadığı gerekçesiyle durdurulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İşadamı Akın İpek’e ait maden ocağı durduruldu

İzmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Koza Altın İşletmeleri'ne ait Çukuralan işletmesindeki faaliyetin, İzmir İl Özel İdaresi’nce, çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi bulunmadığı gerekçesiyle durdurulduğu belirtildi. Maden işletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 20.02.2013 tarih ve 2896 sayılı ve 20.02.2014 tarihine kadar geçerli olan geçici faaliyet belgesi mevcuttur. Çevre izin ve lisans belgesiyle ilgili olarak istenen tüm gerekli belge ve bilgiler, zamanında ilgili kurumlara iletilmiştir. Kamu tarafından şirketimizden istenen ve zamanında tarafımızdan verilmeyen hiçbir eksik belge ve döküman bulunmamaktadır. Bununla birlikte faaliyetlerimize dayanak olan 11.03.2011 tarihli Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu belgesi yürürlükte olup hiçbir bir sorun bulunmamaktadır. Buna rağmen durdurma işlemi yapılmıştır.”denildi.

Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi: “Şirketimizin yüzde 100 yerli sermayeli tek Türk altın şirketi olduğunu, en çok vergi veren üçüncü özel sanayi kuruluşu olduğunu, her tür yasal mevzuata hassasiyetle uyduğunu ifade etmiştik. Bilindiği üzere işletmelerimiz, Avrupa Birliği Madenciler Birliği tarafından dünya madenciliğine örnek olarak gösterilmektedir. Bugüne kadar şirketimiz tarafından yasal mevzuatın tüm gerekleri zamanında hassasiyetle yerine getirilmiş, yasalardan kaynaklanan haklarımız dışında hiçbir imtiyaz talebimiz de olmamıştır. 2 bin kişiden fazla personelin görev yaptığı ve halka açık olan bir şirket olarak bu işlem nedeniyle tüm yasal yollara başvurulacaktır.” CİHAN

Yorumlar