İŞ-KUR'dan Öğrencilere Her Gün 25 Lira

İŞ-KUR, İşbaşı Eğitim programına gelen öğrencilere her gün için 25 TL cep harçlığı ödüyor ve iş kazası ve genel sağlık sigortası primlerini de karşılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İŞ-KUR'dan Öğrencilere Her Gün 25 Lira

İzmir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Birimi sebebi ile talebe kulüpleri ve fakültelerin desteğiyle düzenlenen, Akzo Nobel Boya, Cevher Grup, CMS Jant, Delphi, Günaydın Grup, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Kariyer.net, Kaya Termal, Keskinoğlu, Maersk Denizcilik, Migros, Netsis, Nemport, Sheraton Çeşme ve Uğur Soğutma bu şeklinde alanının mühim firmalarını öğrencilerle iş ve staj imkanları için biraraya getiren Kariyer Fuarı 2015 başladı. Açılış törenine İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Nesrin Makbule Dank, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

'İZMİR'DE İŞSİZLİK ORANI TÜRKİYE GENELİNİN ÜSTÜNDE'

Açılışta konuşan Dank, öğrencilere mezuniyet öncesi girişimlerle yapılacak staj ve kazanılacak iş deneyimlerinin, iş bulmakta iri farka yol açtığını hatırlattı ve 'İşbaşı Eğitim' programlarından faydalanmalarını tavsiye etti. İzmir'deki işsizlik oranının Türkiye genelinin üzerinde olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Çetiner ise, 'İzmir'de işsizlik oranı baylarda yüzde 10,8, hanımlarda ise yüzde 20,1. İzmir'de halen takribî 145 bin üniversite öğrencisinin eğitim aldığını ve binlercesinin her sene üniversitelerimizden mezun olduğunu da gözönünde bulundurduğumuzda karşımıza, fazla fazla iyi analiz etmemiz gereken bir iri resim çıkıyor.' dedi. Çetiner, öğrencilerin iş dünyasında yer almak için girişimlerine mezuniyetten evvela başlaması gerektiğine değindi.



GÜNLÜK 25 LİRA CEP HARÇLIĞI

İŞ-KUR'un 2015 yılındaki en mühim etkinliklerinden birinin İşbaşı Eğitim programları olacağını söz eden İl Müdür Yardımcısı Dank, 2015 yılından itibaren bu programlara yeni mezunlar, iş arayanlar, iş tecrübesi olmayanlar ve iş değişim işlemi isteyenlere ek şekilde öğrencilerin de katılabileceğini duyurdu. Nesrin Makbule Dank, '160 güne varan, gündelik 25 lira cep harçlığı İŞ-KUR sebebi ile ödenen, işverenlere hiç bir maliyeti olmayan, sigorta primleri de İş-Kur sebebi ile üstlenilen bu programlar yardımıyla öğrenciler, iş piyasasında mezuniyet öncesi tecrübe kazanma fırsatı bulacaklar.' dedi. En az iki çalışanı bulunan işletmelerin, bu projeden faydalanabileceğini kaydetti.

PANELE YOĞUN İLGİ

Bu arada Kariyer Fuarı 2015'in ilk gününde, İzmir Üniversitesi Hukuk Kulübü sebebi ile düzenenlen panele Hakim Murat Aydın, Cumhuriyet Savcısı Dr. Uğurcan Sevinç Kızıloğlu ve Av. Adil Giray Çelik konuşmacı şekilde katıldı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı panele, öğrencilerin merakı hummalı oldu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar