İş dünyasından Twitter uyarısı: İmajımız bir anda yerle bir olabilir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Twitter'a getirilen yasağın Türkiye’nin uzun yıllarda elde ettiği imajı bir anda yerle bir edebileceği uyarısında bulunarak, sosyal medya konusunda adının İran ve Çin gibi ülk.

Google Haberlere Abone ol
İş dünyasından Twitter uyarısı: İmajımız bir anda yerle bir olabilir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Twitter'a getirilen yasağın Türkiye’nin uzun yıllarda elde ettiği imajı bir anda yerle bir edebileceği uyarısında bulunarak, sosyal medya konusunda adının İran ve Çin gibi ülkelerle bile anılır hale geldiğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) mart ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkan Yardımcısı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Twitter'a getirilen yasağın ülkeye verebileceği zarar konusunda uyarıda bulundu. Gezi olayları sırasında resmi temaslar için ABD’de bulunduğunu, işadamlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette 'Türkiye’de neler oluyor?' sorusuna muhatap olduklarını anlatarak, aynı durumun Twitter yasağının ardından geçen geçen hafta Rusya’nın başkenti Moskova’da katıldıkları turizm fuarında da yaşandığını aktardı. Orada muhatap oldukları tek sorunun da 'Türkiye’de neler oluyor?' suali olduğunu dile getiren Budak, “Twitter konusunda dünyadaki algımız, sosyal medyada İran, Çin gibi ülkelerle birlikte beşinci, altıncı sıraya geldik. Türkiye'nin imajı çok kolay tesis edilmedi. Bireysel olarak da söyleyeyim, ömrümüz boyunca itibarımız için yaşarız ama bir anlık, bir kelimelik, bir cümlelik yaklaşımla bu imajı yok edebilirsiniz. Türkiye'de itibar kolay kazanılmadı, bir anda yok edebilirsiniz.” uyarısında bulundu.

Türkiye’de 30 Mart’ta yapılacak seçimlerin her şeyin önüne geçtiğini ifade eden Budak ülkenin ana gündeminin ekonomi olması gerektiğini söyledi. Ancak gündemin bir türlü ekonomiye gelemediğine işaret eden Budak, bugün gelinen noktada Türkiye’de bireysel özgürlüklerin ve ifade özgürlüğünün yeterince dile getirilemediğinden bahsedildiğini vurgulayarak, “Böylesine kaotik ortamlarda yabancı sermayeye en çok ihtiyacı olan, cari açığı olan bir ülkenin bir durup bunları değerlendirmesi lazım. 2023’te dünyanın 10. büyük ekonomisi olmak istiyorsanız evrensel hukuk kurallarını mutlaka ülkede tesis etmeniz gerekiyor. Adaletin daha kaliteli hale gelmesini istemeniz gerekiyor.” dedi.

"TARIM SEKTÖRÜ ÇÖKECEK"

İşlerin iyi gitmediği ekonomide sıkıntılı sektörlerden birinin de tarım olduğuna işaret eden Burak, Şubat 2013’te 1,48 lira olan ürün değerinin geçen ay 1,22 TL’ye kadar gerilediğini belirtti. Ürün fiyatında yüzde 20 gerileme olduğunu dile getiren Budak, bu durumun tarımsal ihracatın yüzde 50’sini Rusya’ya yapan Antalya’da lojistikten kaynaklı bir sürü sorun yaşandığını söyledi. İki ülke hükümetlerinin devreye girmesini gerektiren sorunlar olduğuna değinen Budak, çözümsüzlüğün fiyatlara yansıdığını belirterek şöyle konuştu: “Şimdi güzel halkımız ucuz yiyor denebilir. Peki üretici halkımız değil mi? Bununla ilgili buradan bütün ne kadar ilgili varsa duyuralım: Bu sektör çökecek. Maalesef bu sektör çökecek. Antalya’da 250 bin dönüme yaklaşmış sera var. Sadece üreten değil, sektörün tümü çökecek. Bu fiyatlarla bu sektörün dönme ihtimali yok. Buradan uyaralım.” CİHAN

Yorumlar