İş dünyasından İstanbul'daki saldırıya sert tepki

İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili İTO ve TİM'den kınama mesajları geldi

Google Haberlere Abone ol
İş dünyasından İstanbul'daki saldırıya sert tepki
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu menfur olaylar, terörün sonunun geldiğini gösteren paniğin işareti. Sonları yakındır." açıklamasını yaptı.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısını lanetlediğini belirterek, "Hainler şunu bilsin ki milletimizin mücadelesi tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Bu menfur olaylar, terörün sonunun geldiğini gösteren paniğin işareti. Sonları yakındır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de yaşanan terör saldırısını lanetlediğini dile getirdi.

Saldırının, vatandaşların yoğun bulunduğu bir alanda, özellikle işbaşı saatlerinin seçilerek yapıldığına işaret eden Büyükekşi, şunları kaydetti:
"Bu saldırı, sadece güvenlik güçlerimizi değil masum insanlarımızı da hedef alarak terör gruplarının alçaklığının da bir göstergesi olmuştur. Geçtiğimiz aylarda büyük şehirlerimizde yaşanan bu tür saldırılar sonrası defaten dile getirdiğimiz gibi terörü araç olarak kullanan hainler, ülkemizin ilerleyişine zarar veremeyecektir. Hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 23. Olağan Genel Kurulumuzda ifade ettiğimiz üzere Türkiye'nin geleceği için gün, birlik ve beraberlik günüdür. Türkiye'nin terörden temizlenmesi için, 65 bin ihracatçı olarak hep yanınızdayız. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet, el eleyiz."

Büyükekşi, saldırıda hayatını kaybeden güvenlik güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Yorumlar