İş dünyası ülkede yaşanan gerilimden rahatsız

Çorum Hitit Sanayici ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
İş dünyası ülkede yaşanan gerilimden rahatsız

Çorum Hitit Sanayici ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette, ülkenin içerisinde bulunduğu mevcut durum istişare edildi.

HİTİTSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli, iktidarıyla, muhalefetiyle, iş dünyasıyla, çalışanıyla herkesin aynı gemide olduğunu belirterek, iş dünyasının temsilcileri olarak mevcut durumdan rahatsız olduklarını söyledi. Mevcut çekişmelerden belli bir tarafın kazanmadığını ya da yalnızca belli bir tarafın kaybetmediğini, topyekun bütün ülkenin kaybetmekte olduğunu ifade eden Ahmet Benli, ''Bizler, ticaret yapıyoruz. Ekonomik gidişattan olumlu ya da olumsuz anlamda doğrudan etkilenen kesim olarak ülkenin içinde bulunduğu durumdan rahatsızlığımızı ifade etmek isterim.'' dedi.

Dershanelerin kapatılması kararını da değerlendiren Benli, ''Dershaneleri yasaklama ile kapatmak yerine, özel okulları teşvik ederek, yatırımı cazip hale getirilerek kapatılmalıdır. Özel okullar bu şekilde teşvik edilirse, dershaneye talep zaten düşer ve kendiliğinden kapanır.'' diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da iş dünyasının önünü görmek istediğini, yatırımların buna göre şekillendirildiğini kaydetti. Dershanelerin kapatılması konusunda yasaklamak yerine teşvik etmek fikrinin mantıklı olduğunu aktaran Başaranhıncal, ''Bir sektörü yasa ile kapatmak, birçok mağduriyetlere neden olacaktır. Ancak bunun yerine, dershaneler yerine düşünülen özel okulların kurulumlarının teşvik edilmesi, bu yönde bir arz-talep dengesi kurulması doğru bir yöntem olacaktır.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar