İş dünyası ekonomi odaklı kabineden memnun

İş dünyası yeni açıklanan hükümetin projelerine sonuna kadar destek vereceklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
İş dünyası ekonomi odaklı kabineden memnun
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “"Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde Başbakanımız Binali Yıldırım'ın reform projeleriyle, yatırım ufkumuzu geliştirecek her kararın arkasında önce iş dünyası olarak biz olacağız" dedi.

Çağlar yaptığı yazılı açıklama ile 65. Hükümet'i değerlendirdi.

İTO Başkanı Çağlar, Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan yeni hükümete başarı dileyerek, "Özel sektör olarak 65. Hükümet'in, girişimciliği her şeyin önüne koyacak hızlı bir ekonomik reform hareketinde yeni başlangıçlar oluşturacağına inancımız tam. Hükümetimizin de iş dünyamızın da masasında yüklü bir ajanda var." ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde Başbakanımız Binali Yıldırım'ın reform projeleriyle, yatırım ufkumuzu geliştirecek her kararın arkasında önce iş dünyası olarak biz olacağız" diyen Çağlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini yeni kabinede de sürdürecek olan Bülent Tüfenkci ile ekip sinerjisi içinde yeni fikirleri hayata geçirmeye devam etmeyi arzu ettiklerini kaydetti.
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni bakanlar kurulu listesinde çok fazla bir değişiklik yapılmadığını gözlemlediklerini ve olumlu karşıladıklarını belirtti.

Tanrıverdi, "Yeniden Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci ile önceki dönemde de beraber çalışmıştık. Kendisine güvenimiz tam. Çeşitli sorunlar nedeniyle kan kaybı yaşayan Türkiye ihracatının, Ekonomi Bakanımızın alacağı önlemlerle yeniden yükseliş trendine dönmesini umut ediyoruz. Türkiye’nin mutlu yarınları için siyasetin suni gündemini bırakıp, yeniden ekonomiye yönelmemiz, sözden çok iş üretmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"EKONOMİ ODAKLI BAKANLAR"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo da son yıllarda iç ve dış pek çok sorunla karşı karşıya kalan Türkiye'nin bu sarmaldan kurtulabilmesi için güçlü ve etkin bir iktidara ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı kabineyi zorlu bir dönemin beklediğini kaydetti.

Hükümette yer alan bakanların önemli bir kısmının ekonomi odaklı, icracı bakanlardan oluştuğunu anımsatan Kariyo, "Bu bizi sevindiriyor. Yeni dönemde de marka ekonomisinin ön planda olacağını görüyoruz. Bu çerçeveden bakınca başarılı olacaklarına inanıyorum. Son dönemde markalarımızın yurt içi ve yurt dışı büyümesinde, hiç şüphesiz ekonomik ve siyasal istikrarın kesintisiz devamının önemli bir payı var. Bu istikrarın yeni dönemde de güçlenerek devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de yeni kabinenin Türkiye için yeni bir ekonomik şahlanış başlatacağına inandığını aktararak, "İthal ayakkabıya ek vergi getirilmesi sürecindeki katkılarını her zaman minnetle andığımız Nihat Zeybekçi’nin yeniden Ekonomi Bakanı olarak kabinede yer almasını sektörümüz adına çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Sektör olarak bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de hükümetimizle el ele işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat ise Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye için çok önemli projelere ve hizmetlere imza atacağına inandığını belirterek, ekonominin çözüm bekleyen birçok sorunu bulunduğunu ve artık zaman kaybedilmemesi gerektiğini aktardı.
Fayat, kabinede yer alan deneyimli ekibin bir an önce sorunlara odaklanarak daha önce hazırlanan eylem planlarının ve reformların hızla hayata geçirmesinin en büyük beklentiyi oluşturduğunu bildirdi.

2023 HEDEFLERİ ÖNEMLİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise öncelikli konunun genel istikrar olduğunu belirtti.

Koca, şunları kaydetti:
"Hiç şüphesiz, Bakanlar Kurulu'nun niteliği ve anlayışları ekonominin karakterini oluşturmak açısından stratejik değerde. Kabineye baktığımızda stratejik sayılacak bir değişim görmüyoruz. Ekonomi ile ilgili bakanlar çok önemli ölçüde yer değiştirse de görevde. Burada ön plana çıkan esas konu, yüksek seviyeli bir uyum ve dinamik bir yönetim becerisidir. Yeni bir atılım dönemindeyiz. Beklentimiz bu dönemi en iyi şekilde ve zaman kaybetmeden yönetmeyi becermektir. Ekonomi yönetimi 2023 hedeflerini günlük ders haline getirmeli. Artık siyasi sorunlar minimize kabul edilmeli ve ekonomik atılıma odaklamalıdır."

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da başta ekonomiye yönelik olmak üzere yeni projeler ve reform hamleleriyle Türkiye'nin sahip olduğu büyük hedeflere doğru bu hükümet döneminde de istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğine inandığını aktardı.

"HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da Türkiye ve dünyanın zor ve çetin bir süreçten geçtiğini belirterek, şunları ifade etti:
"Türkiye olarak ekonomik ve yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi, son zamanlarda AB ile geliştirilen ilişkiler ışığında tam üyelik hedefine dönük atılması gerekenlerin kararlılıkla yerine getirilmesi noktasında Başbakanlığınızda kurulan 65. Hükümetimize her türlü desteği vermeye hazırız. Özellikle 172 maddelik Acil Eylem Planı’nda ekonomimizin itici gücü olan KOBİ’lerimizi de ilgilendiren maddelerin uygulanacağına olan inancımız tamdır. Barışın dilini egemen kılmak, barış diliyle konuşan bir siyaset kültürü yaratmak için kurumsal ve zihniyet değişimine ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde, şahsınızın bu zihniyet değişimini yaratacak enerji ve kararlılığa sahip olduğunu biliyoruz. Başbakanlığınızda kurulan 65 Hükümetimizin Bakanlar Kurulu’nun ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

Yorumlar