İş Bankası'ndan "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin" kampanyasına destek

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya çapında gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin" kampanyasına...

Google Haberlere Abone ol
İş Bankası'ndan "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin" kampanyasına destek

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya çapında gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin" kampanyasına destek veriyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, kadına yönelik şiddet konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmak için BM'nin aldığı karar doğrultusunda, İş Bankası da, Genel Müdürlük binasını 10 Aralık 2016'ya kadar turuncu renk ile aydınlatacak.

Uygulama kapsamında İstanbul'da Kız Kulesi, Galata Kulesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Hidiv Kasrı ve Beyazıt Kulesi gibi sembol yapılar da turuncu renkle ışıklandırılacak. "Dünyayı Turuncuya Boya" hareketiyle 25 Kasım'dan 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar sürecek kampanya kapsamında, birçok ülkede de "turuncu etkinlik" yapılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, hem Türkiye hem dünyada ciddi bir toplumsal sorun olan kadına karşı şiddetle mücadelede, böyle bir kampanyaya destek vermenin farkındalık yaratma açısından önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin ortaya koyduğu hedeflere ulaşabilmesi için kadının hem ekonomik hem de sosyal açıdan hak ettiği yere gelmesi gerektiğini belirten Akkuş, şunları kaydetti:

"Kadına şiddet maalesef toplumsal sorunların en önemlilerinden biri olarak varlığını devam ettiriyor. Kadınların çalışma hayatında ve üretimde nasıl daha fazla yer bulabileceğine yoğunlaşmamız gerekirken, hala kadına yönelik şiddetle iç içe yaşıyor olmamız çok üzücü. Türkiye'de en fazla kadın çalışana sahip kurumlardan biri olarak, Birleşmiş Milletler'in kampanyasının da işte bu noktada bir bilinç oluşturulmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz."



Yorumlar