İran'da Türkiye-Doğu Azerbaycan Ticaret ve Yatırım Konferansı

"Ticaret ne kadar gelişir ve yatırım ne kadar olursa ülkelerimiz arasındaki ilişki de o oranda güçlenecektir. Kapımız hem Türk hem de İranlı iş adamlarına sonuna kadar açıktır."

Google Haberlere Abone ol
İran'da Türkiye-Doğu Azerbaycan Ticaret ve Yatırım Konferansı
İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletinin merkez şehri Tebriz'de, Türkiye’nin Tebriz Başkonsolosluğu, Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye-İran İş Konseyi iş birliğiyle Türkiye-Doğu Azerbaycan Ticaret ve Yatırım Konferansı düzenlendi.

Türkiye’nin Tebriz Başkonsolosu Çağlar Fahri Çakıralp konferansla iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin artırılmasına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Çakıralp, "Ticaret ne kadar gelişir ve yatırım ne kadar olursa ülkelerimiz arasındaki ilişki de o oranda güçlenecektir. Kapımız hem Türk hem de İranlı iş adamlarına sonuna kadar açıktır." dedi.

Tebriz'in önemi

Çakıralp, "Türkiye'den 8 çatı kuruluşu ve 16 tane önemli şehrimizin ticaret ve sanayi odalarının temsilcileri burada bulunuyor. Doğu Azerbaycan eyaleti ve Tebriz, İran'ın Türkiye'ye açılan ve Türkiye'den İran'a giriş kapısıdır. Dolayısıyla burası ticaret ve yatırım alanında önemli ve stratejik bir role sahiptir." diye konuştu.

Konferansı düzenlerken İran'a uygulanan ambargolar sonrası ortaya çıkan göreceli olumlu ticaret ve yatırım ortamını değerlendirmek istediklerini dile getiren Çakıralp, "Önemli yatırım projeleri var. İş adamlarımız, ticaret ve sanayi odalarımızın temsilcileri buradaki potansiyeli yerinde görsünler, İranlı yetkililerden birinci elden bilgi alsınlar istedik." açıklamasında bulundu.

İranlı yetkililerin Türk iş adamlarına gerekli yardımları yapacakları sözü verdiklerini kaydeden Çakıralp, konsolosluğun önemli görevlerinden birinin ticaretin ve yatırımların artmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Yorumlar