İran'a ilk ticaret merkezini Türkler açıyor

GTTC Global Fuarcılık AŞ, İran'ın ilk ticaret merkezi olan GTTC İran Türk Ticaret Merkezi'ni 26 Ağustos 2016'da Tahran'da açmayı planlıyor

Google Haberlere Abone ol
İran'a ilk ticaret merkezini Türkler açıyor
Global Turkish Trade Centers (GTTC) Global Fuarcılık AŞ, İran'daki ilk ticaret merkezi GTTC İran Türk Ticaret Merkezi'ni 26 Ağustos 2016'da Tahran'da açmayı planlıyor.

Yaklaşık 5 yıllık çalışmanın sonucunda hayata geçen ticaret merkezi, belli kriterlere sahip 100 Türk şirketine ev sahipliği yapacak.

GTTC Global Fuarcılık AŞ Onursal Başkanı Necdet Öztürk, GTTC İran Türk Ticaret Merkezi'nin tanıtım toplantısında, Tahran'daki Karadj Otoyolu üzerinde yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanı bu proje için tahsis ettiklerini, bunun 10 bin metrekaresinin kapalı alan olduğunu söyledi.
Bu ticaret merkezinde 100 nitelikli Türk şirketinin yer alacağını aktaran Öztürk, burada yer almak isteyen şirketlerin 31 Haziran 2016'ya kadar müracaatta bulunabileceğini dile getirdi.

Öztürk, İran'da hangi ürünlere ve hangi firmalara yer olduğuna yönelik sektörel ve kategorik bir çalışma yaptıklarını, söz konusu merkezde yer alacak firmaları gerekli araştırmaları yaptıktan sonra davet ettiklerini vurgulayarak, İran'da güçlü bir Türk markası algısı oluşturmak istediklerinin altını çizdi.

Söz konusu merkez için kamu ile yakın çalıştıkları ve güçlü destek aldıkları bilgisini veren Öztürk, bu merkezlerde yer alacak Türk şirketlerine hukuki ve mali danışmanlıktan tanıtıma kadar 12 farklı alanda hizmet sunacaklarını vurguladı.
 

Yorumlar