Irak'ta akaryakıt sıkıntısı boy göstermeye başladı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u ele geçirerek Bağdat’a doğru ilerlemesi bölgede akaryakıt sıkıntısına neden oldu. Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin Erbil şehrinde bulunan petrol istasyonları önünde uzun araç kuyrukları...

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta akaryakıt sıkıntısı boy göstermeye başladı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u ele geçirerek Bağdat’a doğru ilerlemesi bölgede akaryakıt sıkıntısına neden oldu. Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin Erbil şehrinde bulunan petrol istasyonları önünde uzun araç kuyrukları oluştu.

Irak'ta işlenmiş petrol ihtiyacını karşılayan rafinerilerinden bazılarının üretimi durdurması da yakıt sıkıntısının artmasına neden oldu. Halk petrol istasyonların önünde saatlerce yakıt almaya çalışıyor.

Saatlerce kuyrukta beklediğini söyleyen Azad Amin isimli sürücü, Kürt yetkililerine akaryakıt sorununu çözmeleri için çağrıda bulundu.

IŞİD'in saldırılarından sonra benzin sorununun başladığını hatırlatan Ali Kadir isimli Iraklı ise, “IŞİD yüzünden bu durumu yaşıyoruz. Bu konuda hükümeti suçlu bulmuyoruz. Bizim de biraz sıkıntı çekmemiz lazım. Hayat bazen sıkıntıdan ibarettir. Her günü mutlu bir şekilde geçirecek değiliz. Biraz da dayanıklı olmamız lazım. Irak'taki olaylar Kürdistan'ı da etkiliyor.”

Alan Cemal ise, “Buradan Erbil petrol dağıtım müdürlüğüne sesleniyorum. Bu sorunu bir an önce çözün. Dün tüm petrol istasyonlarında petrol doluydu. Bugün nedense her yer kapatılmış, bir kaç açık. Dün niye vardı, bugün niye yok. Lütfen bir an önce bu sorunu çözün” dedi.

Yetkililer ise Hebat rafinerisinde günlük 2 milyon litre yakıt üretimiyle Erbil’in ihtiyacını karşılanmaya çalıştıklarını duyurdu. Yetkililer, yoğun talebin ise halkın benzin kalmayacak korkusundan kaynaklandığını, bölgede petrol sıkıntısının yaşanmayacağını iddia etti. Yetkililer, Erbil şehir merkezinde 20 istasyonda 24 saat yakıt satılacağını, diğer istasyonlarda ise belli saatlerde satış yapılacağını duyurdu.

IŞİD BEYCİ RAFİNERİSİNE HAVANLA SALDIRDI

Öte yandan Kerkük şehri yakınlarındaki Beyci rafinerisine, IŞİD militanlarınca havan ve ağır makinalı tüfeklerle saldırı düzenlendi. Rafinerin depolama bölünün saldırıda zarar gördüğü ifade ediliyor.

IŞİD'in bölgede şiddetli çatışmalara girmesiyle birlikte Irak`ın en büyük petrol rafinerisi Beyci`de, dışarıdan yapılan saldırıların hasara yol açmaması için üretim durduruldu ve yabancı çalışanlar tahliye edilmişti.

CİHAN

Yorumlar