İPhone 7'nin Yeni Dizaynı Samsung'a Benzeyecek

Apple, İPhone 7 için yeni sahip olduğu patentinde Samsung'un yeni telefonlarında gördüğümüz kıvrımlı ekranlara oldukça benzer bir teknoloji kullanacak.

Google Haberlere Abone ol
İPhone 7'nin Yeni Dizaynı Samsung'a Benzeyecek

Apple, İPhone 7 için hazırladığı, Samsung'un yeni modellerinde yer sektör kıvrımlı ekranları akla getiren patenti kullanacak.

AKLA SAMSUN MODELLERİNİ GETİRİYOR

'Mini esnek kenarlı ekran'ın tanımını oluşturan yeni Apple patenti, akla nebati şekilde Samsung'un Galaxy S6 Edge ve Galaxy Note Edge'in gelmesine sebep oluyor. Patently Apple'ın ortaya çıkardığı patentte ekranın kavisli olabileceğinden ve ya telefonun taraf bölümüne yerleştirilebileceğinden bahsediliyor.

İÇERİĞİNDE BİRKAÇ FARKLI TASARIM VAR

Patent, birkaç değişik tasarımdan da bahsediyor. Bunlar içinde esnek ekranın telefonun kenarına uzatılması ve bu ek ekranın ses düğmesinin yerini alması var. Ekrandaki düğmeler, uygulanan uygulamaya kıyasla değişiyor - mesela kamerayı kullanırken deklanşör düğmesi gösteriliyor.

OYUN KONTROLLERİ DE DEĞİŞECEK

Apple, patentte taraf taraftaki ve arkadaki ekranın oyunları denetim etmekte nasıl kullanılacağını dahi gösteriyor. Firmanın hayalleri coşku verici, fakat bunlar bir sonraki iPhone'un kıvrımlı olabileceği ve ya patentin gelecekte gerçeğe dönüşeceği anlamını taşımıyor. Zaten iPhone 6S için böyle bir yenilik beklemiyor. Ama iPhone 7'de bu teknolojinin kullanılması muhtemel gözüküyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar