İpek Kağıt'ın Manisa ve Kazakistan'daki yatırımları

- Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eczacıbaşı: - "Bölgedeki gücümüzü büyütüyor, son teknolojiyle donatılmış yüksek kapasiteli Astana tesisine taşınıyoruz" - "Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine 4 bin kilometre uzaklıktaki Kazakistan tesislerinde İpek Kağıt'ın kalitesini ve teknolojisini daha da güçlendiriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İpek Kağıt'ın Manisa ve Kazakistan'daki yatırımları

MANİSA (AA) - Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Bölgedeki gücümüzü büyütüyor, son teknolojiyle donatılmış yüksek kapasiteli Astana tesisine taşınıyoruz. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine 4 bin kilometre uzaklıktaki Kazakistan tesislerinde İpek Kağıt'ın kalitesini ve teknolojisini daha da güçlendiriyoruz." dedi.

Eczacıbaşı, İpek Kağıt'ın, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 4. kısımda toplam 300 milyon liralık yatırımla kurulan, en son teknolojiye sahip yeni kağıt makinesi ve medikal hijyen tesisi ile Kazakistan'ın başkenti Astana'da inşa edilen ve en ileri teknoloji makine ve ekipmanların yer aldığı yeni fabrikasının açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı, İpek Kağıt'ın 1969 yılında kurulduğunu hatırlattı.

2012 yılına kadar süren yabancı ortaklık deneyimlerinin ardından İpek Kağıt'ın potansiyelini yukarı taşıyabilmek, yenilikçi ve öncü olmak için yoluna devam ettiğini dile getiren Eczacıbaşı, "O günden bu yana güçlü markalarımızla Türkiye pazarında liderliğimizi sürdürüyoruz. Dünya pazarlarında da daha hızlı büyüme hedefi ile ilerliyoruz. Bu anlayışla Ege'nin en önemli sanayi alanlarından biri olan Manisa'da kurduğumuz tesisinin kapasitesini artırmakla kalmayıp, teknolojisi ve kalitesiyle sektördeki yerini güçlendirecek yatırımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Eczacıbaşı, 10 yıl önce Kazakistan'ın Almatı' kentinde fabrika kurduklarını hatırlatarak, "Bölgedeki gücümüzü büyütüyor, son teknolojiyle donatılmış yüksek kapasiteli Astana tesisine taşınıyoruz. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine 4 bin kilometre uzaklıktaki Kazakistan tesislerinde, İpek Kağıt'ın kalitesini ve teknolojisini daha da güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Manisa'nın yatırım için doğru bir adres olduğuna dikkati çekerek, "Her yerde yatırımların azlığından bahsedilen sorunlar var, biz de yatırımların çokluğundan kaynaklanan sorunlar var. Yatırımları belli bir stratejiye oturtmak, yatırımcıların istihdam ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek için bizim de çalışmamız gerekiyor. Sanayinin geleceğine ve büyümesine katkı vermek amacıyla mesleki eğitim başta olmak üzere birçok sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurulan canlı bağlantıyla Kazakistan'daki tesis ile Manisa'daki tesisin eş zamanlı açılışını gerçekleştirdi.

- Manisa'da açılışı yapılan tesis

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Manisa'da 20 ayda tamamlanan yeni ve ileri teknolojinin kullanıldığı tesis, yatırımın büyük bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi, 5,60 metre genişliği ve 2 bin 200 metre/dakika hızıyla, kağıt üretim kapasitesini yüzde 65 artıracak. Günde 3 bin kilometrenin üzerinde kağıt üretilecek yeni tesisin eklenmesiyle İpek Kağıt'ın toplam üretimi kapasitesi yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıkacak.

Manisa'daki tesiste ayrıca medikal hijyen kategorisinde mesane pedi üretim tesisi de devreye alındı. Uluslararası hijyen standartlarında üretilen, idrar kaçırma sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı portföy, Türkiye'nin yanı sıra uluslararası pazarda da tüketicilere ulaştırılacak.


Yorumlar