İNTES'ten Hakkari'deki terör saldırısına tepki

- İNTES Başkanı Koloğlu: - "Teröristler ve tetikçileri, vatanımızı bölme ve parçalama emellerine asla ulaşamayacaklardır"

Google Haberlere Abone ol
İNTES'ten Hakkari'deki terör saldırısına tepki
ANKARA (AA) - Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, teröristlerin ve tetikçilerinin, vatanı bölme ve parçalama emellerine asla ulaşamayacaklarını belirterek, "Teröre karşı durarak, tahriklere kapılmadan ortak akılla bu sorunun üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Koloğlu, yazılı açıklamasında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde karakola düzenlenen terör saldırısını kınadı.
Terör olaylarının son bulmasının iş dünyasının öncelikli dilekleri olduğunu vurgulayan Koloğlu, şunları kaydetti:
"Ülkemizde kaos ortamı yaşanmasını isteyen teröristler ve tetikçileri, vatanımızı bölme ve parçalama emellerine asla ulaşamayacaklardır. İnsanlıktan nasibini alamamışlar mutlaka cezalandırılacaktır. Toplum olarak dimdik ve kararlılıkla teröre karşı durarak, tahriklere kapılmadan ortak akılla bu sorunun üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Türkiye’'nin terör belasından kurtarılması toplumun ortak tavrı ile mutlaka başarılacaktır. Saldırılarda şehit olan vatan evlatlarına rahmet diliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerine, kederli ailelerine sabır ve metanet temenni ediyoruz. Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."
- "Patlayan bombalar ve katliamlar bu ülkenin kaderi değildir"
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da terörü lanetleyerek, "Patlayan bombalar ve katliamlar bu ülkenin kaderi değildir. Sıkılan her kurşun, atılan her bomba ülkemizde barış içinde bir arada yaşama umuduna vurulan bir darbedir. Üst üste patlayan bombalar ve terör saldırılarıyla ülkemizin içine sokulmak istendiği karanlık sürece karşı barışın sesinin hakim kılınması şarttır. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar