İngiltere'den Putin'e Ağır Ekonomik Tehdit

İngiltere Putin'in yakın çevresindeki oligarkların mal varlıklarını izahatya hazrlanıyor. Putin'in para ve gayrimenkullerini bu oligarklara dağıttığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'den Putin'e Ağır Ekonomik Tehdit

Avrupa Birliği'nin arası Rusya ile Ukrayna krizinden ötürü açık. İki kutup içerisinde gerginlik devam ederken İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresindeki oligarkların mal varlıklarını izahat tehdidinde bulundu. Putin'in malvarlığını kendi üstünde gözükmemesi için yakın çevresindeki oligarklara dağıttığı da iddiası da var.

SERVETİ 200 MİLYAR DOLAR

Hammond Putin'in süratli bir biçimde ordusunu modernize ettiğini belirtirken Putin'in Doğu Avrupa politikasının İngiltere'nin milli güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

RUSYA(NIN BAŞI DERTTE

Avrupa Birliği ise geçen senenin ortalarından bu güne kadar 151 adet Rus vatandaşının AB ülkelerindeki mal varlıklarını dondurdu. Putin'in resmi mevcut varlığında ise yılda 150 bin dolar sularında aylığı ve 3 adet arabası bulunuyor. Bazı uzmanlar ise Putin'in 200 milyar doları bulan mal varlığı olduğunu belirtiyorlar. Dünyanın en varlıklı adamı Bill Gates'in 79 milyar dolar serveti var. (Kaynak: THE TELEGRAPH)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar