İngiltere'de restoran zinciri kuran Özer: Türkiye’yi tanıtmak için çalışıyorum

İngiltere’deki Sofra, Özer ve Granita restoran zincirlerinin sahibi Hüseyin Özer, Türkiye’yi rezil etmekten korktuğunu belirterek, "Yurtdışında bunu yapan çok insan var.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de restoran zinciri kuran Özer: Türkiye’yi tanıtmak için çalışıyorum

İngiltere’deki Sofra, Özer ve Granita restoran zincirlerinin sahibi Hüseyin Özer, Türkiye’yi rezil etmekten korktuğunu belirterek, "Yurtdışında bunu yapan çok insan var. Bana da rezil etmeme görevi düştü. Türkiye’yi tanıtmak için çok çalışıyorum. Lokantalarımdaki masa örtüleri bile kırmızı beyaz. Dekorunu da Osmanlı motifleriyle süslüyorum. Yemeklerimizde bile bir mana var.” dedi.

Adana'da Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD), "Tecrübe Paylaşım" programı düzenledi. Programa Hüseyin Özer Vakfı ve Özer Akademi kurucusu Özer katıldı. Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı Tamer Gülcan, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık, Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, Adana İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Konfederasyonu Başkanı Ayça Katlav, Kimse Yok mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, MHP Yüreğir Belediye başkan adayı Yücel Bayram, MHP Çukurova adayı Ali Uğur Akbaş, MHP Sarıçam adayı Bilal Uludağ, CHP Seyhan adayı Zeydan Karalar, CHP Sarıçam adayı Cumali Yakan ve çok sayıda AGİD üyesi de programda hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, 925 seçkin iş insanı üyesiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Sosyal sorumluluk ilkesini benimsediğimiz ve bunu iş hayatıyla bütünleştirdiğimiz en önemli faaliyetlerimizden biri olan Tecrübe Paylaşım programı, iş insanları için büyük önem arz ediyor. Sektörlerinde lider misafirlerimiz, bizlere iş hayatındaki çok değerli deneyimlerini aktarmaktadır. Bugünkü misafirimiz Hüseyin Özer ise Londra’dan Adana’ya gelerek misafirimiz olmuştur. Sayın Özer’in tecrübelerinden asgari derecede istifade etmenizi umarız.” dedi.

Hüseyin Özer ise yurtdışında iş yapan işadamının üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin sorumluluğu olduğunu söyledi. Dünyanın en iyileri arasında yer alan Sofra, Özer ve Granita restoranlarının 10'u Londra'da, üçü Türkiye'de, birer tane de Helsinki ve Dubai'de bulunuyor. Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı bir köyde başlayan ve Londra'ya kadar uzanan başarı hikayesinin anlatıldığı programda Hüseyin Özer, küçükken çok horlandığını belirtti: “11-12 yaşlarında Ankara’ya gittim. Evim bile yoktu, sokaklarda yaşıyordum. İsmetpaşa’da bir kömürlükte verdiğim sözleri şimdi tutuyorum. Benim için en lüks hayat, çocuk okutmaktır. Ben ilkokula bile gitmedim. Okuma yazmayı taşlara yazarak öğrendim. İlkokul diplomam olmadığı için bana ehliyet bile vermezler.”

İngiltere’de yaşamayı çok sevdiğini söyleyen Özer, daha çocukken oraya gitmeyi kafaya koyduğunu ifade etti. Londra’da bir kebapçıda işe başladığını, daha sonra başka bir işyerine geçtiğini anlattı: "Çaresiz kalırsanız kafanız çok çalışıyor. Dürüstlük, güzel şeyler getiriyor. Uyanıklık netice vermez, çok samimi ve candan olmalıyız. Allah bana sahip çıktı." İlk çalıştığım kebapçı dükkanı, işler kötüye gittiği için satışa çıktı. Hemen satın aldım. Daha iki hafta geçmeden işler iki katına çıktı. Lokantalarımdan memnun kalmayan müşterilerden para almam, üzerine bir de yemek ısmarlarım. Emek verince, dürüst olunca insanlar sizi seviyor."

"Okumadan böyle oldunuz. Okusaydınız ne olurdunuz?" sorusuna ise, “Herhalde başınıza bela olurdum.” şeklinde cevap verdi. İngiltere ve İsviçre’nin sayılı üniversiteleriyle işbirliğine girip öğrencilerin yaparak öğrenmesini sağlayan Özer, çok sayıda öğrenciye de kurduğu vakıflarla okuma fırsatı verdi. İlkokula bile gitmeden doktora unvanı alan tek insan olduğunu, amacının okutmak ve öğretmek olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra AGİD Başkanı Alpat, günün anısına Özer’e plaket takdim etti. AGİD Platin Markaları içinde yer alan Seyhan Beton’dan Nail Aktaş, Büyük İskender Karoser’den Yahya İskender, Yağmur Mobilya’dan Bahattin Özoğlu ve Ömer Bayram İnşaatt’tan Yusuf Tap’a plaketlerini Alpat, programın ana sponsoru Millenium’dan Hakan Ceyhan’a ise Hüseyin Özer verdi. Program, AGİD Yönetim Kurulu üyeleri ve Özer’in toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar