İngiltere’de imalat sanayi PMI beklentinin üzerinde

LONDRA (AA) - İngiltere'de, mayıs ayında imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 50,1 ile beklentinin üzerinde gerçekleşti. Markit/CIPS verilerine...

Google Haberlere Abone ol
İngiltere’de imalat sanayi PMI beklentinin üzerinde

LONDRA (AA) - İngiltere'de, mayıs ayında imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 50,1 ile beklentinin üzerinde gerçekleşti.

Markit/CIPS verilerine göre, İngiltere’de imalat sanayi PMI, 49,6 düzeyindeki beklentinin üzerine çıkarak 50,1'ye yükseldi. İmalat sanayi PMI verisi geçen ay 49,4 seviyesindeydi.

PMI verilerinde 50 ve üzeri sektörel büyümeye işaret ederken, 50 seviyesinin altı daralma olarak yorumlanıyor.

Markit Kıdemli Ekonomisti Rob Dobson ise verilere ilişkin şunları kaydetti:

"İmalat sanayisinde bu yılın başındaki durgunluk devam ediyor. Mayıs ayında manşet PMI verilerine ve imalat çıktısına ilişkin veriler yükselmiş görünse de İngiltere Ulusal İstatistik Ofisinin (ONS) resmi imalat endeksine göre çeyreksel bazda yüzde 0,8'lik bir gerileme görülüyor.

Düşük büyümeden ve önümüzdeki AB referandumundan kaynaklı, müşterilerde belirsizliğin arttığına ilişkin işaretler var. AB referandumu yatırım harcamaları üzerinde ağırlığını hissettiriyor. İmalatçıların önümüzdeki aylarda bu trendin değişip değişmeyeceğini bekleyip görmesi gerekiyor."

Yorumlar