İngiltere ve Boeing arasında satın alım ve yatırım anlaşması

- İngiliz hükümeti, Boeing ile yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak satın alım ve yatırım anlaşmaları yapıldığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
İngiltere ve Boeing arasında satın alım ve yatırım anlaşması

LONDRA (AA) – İngiliz hükümeti, merkezi ABD'de bulunan sivil havacılık ve savunma sanayisi şirketi Boeing ile yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak satın alım ve yatırım anlaşmaları yapıldığını açıkladı.

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada hükümetin 9 adet Boeing P8 gözlem uçağı satın alınması konusunda anlaştığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca şirketin İskoçya’da Lossiemouth kasabasındaki hava kuvvetleri sahasında operasyonel destek ve eğitim üssü kurulması için 100 milyon sterlin seviyesinde yatırım yapacağı kaydedildi.

Boeing’in yatırımlarının İngiltere yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlamasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca hükümetin İngiltere’de havacılık sanayisindeki araştırma geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi için 400 milyon sterlin seviyesinde ek kaynak ayırdığı kaydedildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, “Sadece yatırımlara açık değiliz, aynı zamanda küresel havacılık sanayisinin iş yapmak istediği bir ülkeyiz. Boeing’in Birleşik Krallık ile uzun vadeli ortaklığı bunu kanıtlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Boeing Başkanı ve Üst Yöneticisi Dennis Muilenburg ise konuya ilişkin, “Boeing, İngiltere’nin refah görünümüne ve Başbakan Cameron'ın ortaya koyduğu büyüme hedeflerine ulaşılması konusunda kararlıdır.” ifadesini kullandı.

Yorumlar