İngiliz seyahat acenteleri temsilcileri Muğla'da

- Bodrum Belediyesi ve turizmciler tarafından davet edilen 13 kişilik heyet, Muğla'da incelemelerde bulundu ve Stratonikeia Antik Kenti'ni gezdi

Google Haberlere Abone ol
İngiliz seyahat acenteleri temsilcileri Muğla'da

MUĞLA (AA) - Muğla'nın İngiltere pazarında tanıtılması amacıyla kente davet edilen İngiliz seyahat acentelerinin temsilcileri, Stratonikeia Antik Kenti'ni gezdi.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Otelciler Birliği ve Milas-Bodrum Havalimanı işletmeci firması organizasyonu ile Muğla'ya gelen İngiliz seyahat acentelerinin temsilcileri, Muğla'daki incelemelerinin ardından, Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ne geldi. Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ile serbest ülkesel turist rehberi ve arkeolog Gökhan Özağaçlı eşliğinde antik kenti gezen heyet, 3000 yıllık antik kentte fotoğraf çekti.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Yatağan'ın coğrafi konumu ve tarihi geçmişi nedeniyle önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadıklarını söyledi. İngiltere'den gelen turistlerin Türkiye ve Yatağan'a önemli bir ekonomik katkı sağlayacağını kaydeden Oğuz, yörenin tanıtılması açısından da bu tür organizasyonların önemli olduğunu dile getirdi.

İngiliz Deva Travel'in temsilcisi Amanda Hughes, Türkiye ve çevresinde meydana gelen sıkıntıların ardından, İngiliz tur operatörlerinin bölgenin birebir gözlenmesi için temsilcilerini gönderdiğini söyledi. İngiliz turistlerin Türkiye'de en çok ziyaret ettiği illerin başında gelen Muğla'daki durumu değerlendirip, kararlar alabilmek için bir araştırma gezisi düzenlendiğini vurgulayan Hughes, "Benim için her şey yeni ve sürprizlerle dolu. Türkiye'ye gelirken herhangi bir beklentim olmadan geldim. Ama çok mutlu oldum, çok ilginç ve devam ettirilmesi gereken bir faaliyetle karşılaştım. Bunun bir parçası olmak bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Hughes, üç gün boyunca gerçekleştirdikleri gezilerin ardından duyduğu mutluluğu ifade etmek için yeteri kadar kelime bulamadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'den, son derece olumlu düşüncelerle ayrılacağım. Özellikle Bodrum'u inanılmaz beğendim. Son derece iyi ağırlandık. Gezdiğimiz ve gördüğümüz yerlerde son derecece iyi karşılandık. Çok güzel bir tekne turu yaptık. Bunlar bizim Türkiye ve Bodrum ile ilgili görüşlerimizde olumlu etkiler yaptı. Bunun ne kadar başarılı olduğunu kelimeler bulup söylemekte zorluk çekiyorum."

Yorumlar