Indesit'ten Manisa'ya 35 milyon euroluk çamaşır makinesi fabrikası

Indesit Company, Türkiye’deki 20. yılında ikinci fabrikasının yatırım törenini, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Marco Milani’nin katılımıyla yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Indesit'ten Manisa'ya 35 milyon euroluk çamaşır makinesi fabrikası

Indesit Company, Türkiye’deki 20. yılında ikinci fabrikasının yatırım törenini, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Marco Milani’nin katılımıyla yaptı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)'nde kurulan ve toplam yatırım maliyeti 35 milyon euro olan çamaşır makinesi fabrikası, yaklaşık 750 kişiye istihdam sağlayacak. 32 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek tesisin, yılda 1 milyon 400 bin adet üretim kapasitesi bulunacak. Üretimin yüzde 75’i, başta Avrupa ülkelerine olmak üzere ihraç edilecek.

Türkiye’de Hotpoint ve Indesit markalarıyla beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren Indesit Grubu, Türkiye’deki faaliyetlerine 1994 yılında MOSB'deki 100 bin adet üretim kapasiteli soğutucu fabrikasını satın alarak başladı. 20 yılda yapılan yatırımlarla üretim kapasitesini 1 milyon 500 bin adede ulaştıran Indesit Company Manisa Soğutucu Fabrikası, üretiminin yüzde 80’ini, yani yılda 1 milyon adetten fazla buzdolabını Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya’ya ihraç ediyor. Fabrika bünyesinde 2011 yılında faaliyete başlayan ve 57 mühendisin görev yaptığı ar-ge merkezinde yeni teknolojiler de geliştiriliyor. Indesit Company Manisa Çamaşır Makinesi Fabrikası, soğutucu fabrikasının yanındaki 32 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek. Böylece şirket soğutucu fabrikası, deposu ve çamaşır makinesi fabrikasıyla toplam 124 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor olacak. Yeni fabrikanın deneme üretimine 1 Temmuz, üretime ise 1 Ekim 2014 tarihinde başlaması planlanıyor.

MOSB'de düzenlenen törene Bakan Zeybekci’nin yanısıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, milletvekilleri, Ege Bölgesi iş dünyasının önde gelen isimleri ve Indesit Company’nin üst düzey yöneticileri de katıldı. Zeybekci, burada yaptığı konuşmada Türk sanayi ve ihracatını ileriye taşıyacak fabrikanın açılışından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Indesit’in tarihinde Türkiye’nin de gelişimini gördüklerini belirterek, “Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Marco Milani’ye teşekkür ederek söylüyorum, her kim ki Türkiye’ye yatırım yapıyor, onların başımızın üstünde yeri var. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Her nerede sorun yaşarsanız yanınızdayız. Yabancı sermaye demeye dilim varmıyor, onlar artık yerli sermaye. Onlarla birlikte 2023 hedeflerine yürüyoruz. Türkiye artık daha fazla ihracat yapmak istiyor, daha çok üretmek ve istihdam sağlamak istiyor. Türkiye, önümüzdeki yıl ihracatını 152 milyar dolardan 170 milyar dolara taşımayı planlıyor. Indesit ailesine, yatırımlarından dolayı teşekkür ederim. Buzdolabı ve çamaşır makinesinden sonra başka ürünlerde de yatırımlara devam etmelerini istiyoruz. Biz size destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Milani ise Türkiye’nin son 10 yılda ekonomik açıdan yakaladığı başarıları dikkatle izlediklerini ifade ederek, “Türkiye’deki yatırımlarımız nedeniyle başarılı ve kararlı ekonomi politikalarının olumlu sonuçlarından yararlanıyoruz. Türkiye stratejik konumu, istikrarlı ekonomisi, genç nüfusu ve dinamik işgücü gibi avantajlarının yanısıra son dönem imza attığı ekonomik başarılarla da Indesit Company için faaliyet gösterdiği coğrafyada en önemli ülkelerden biri haline geldi. Indesit Company İtalya, Portekiz, Rusya, İngiltere ve Ukrayna’da lider konumda olan Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden birisi ve Türkiye, birçok global marka için olduğu gibi bizim için de önemli bir başarı hikayesinin adresi oldu. Bugün Türkiye’deki başarı hikâyemizi yeni bir boyuta taşıyacak yeni bir fabrika yatırımımızı hayata geçiriyor, MOSB'de Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikamız'ı kuruyoruz. Türkiye’deki 20. yılımızı, ikinci fabrika yatırımımızla kutluyoruz. Bu yeni yatırımımızla birlikte Türkiye’de bugüne kadar yaptığımız yatırımların toplamı 150 milyon euroyu aştı. Yeni yatırımımız, Türkiye’ye olan güvenimizi perçinlendi ve inanıyoruz ki büyüme hızımızı daha da arttıracak. Toplam yatırım maliyeti 35 milyon euro olacak çamaşır makinesi fabrikamız, daha önce soğutucu fabrikamızla kırdığımız ihracat rekorlarını yenilememizi, Indesit Company Türkiye olarak çıtayı daha da yukarı taşımamızı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever de 2023’e hazırlanan Türkiye’de yeni bir üretim tesisi kurdukları, yeni istihdam imkanları oluşturdukları ve yeni teknolojiler getirdiklerini söyledi: “Ege İhracatçı Birlikleri tarafından verilen, Elektrik–Elektronik kategorisinde birincilik ödülünü dört yıldır üst üste alıyoruz. Yeni fabrikamızla yeni ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz.” Bu yeni yatırımla sadece istihdam oluşturulmadığının altını çizerek, “Biz etrafımızdaki yan sanayilerimizle, sürdürülebilir kalkınmayı sağlayan bayilerimizle birlikte büyüyoruz. Bizi gururlandıran buzdolaplarımızdan sonra Made in Türkiye diyeceğimiz yeni bir ürün gamını sunuyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar