IMF'nin ABD'ye ilişkin 4. Madde Konsültasyon Raporu

- IMF, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmeleri içeren 4. Madde Konsültasyon Raporu'nu yayımladı - IMF'nin ABD Daimi Temsilcisi Chalk: - "Brexit’in ABD’nin büyümesine net etkisi önemsenmeyecek kadar az olacak"

Google Haberlere Abone ol
IMF'nin ABD'ye ilişkin 4. Madde Konsültasyon Raporu

WASHINGTON (AA) – Uluslararası Para Fonu (IMF), İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının (Brexit), ABD ekonomisine önemli bir etkisinin olmayacağını bildirdi.

IMF, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmeleri içeren 4. Madde Konsültasyon Raporu'nun tamamını bugün yayımladı.

Raporda, ülke ekonomisinin genel olarak iyi durumda olduğu ancak düşük iş gücüne katılım oranı, zayıf verimlilik ve artan gelir eşitsizliği gibi bazı yapısal değişimlerin büyümeyi baskıladığı ifade edildi.

Bununla 2014 yazından bu yana reel bazda yüzde 13 değerlenen doların imalat sektörü ve ihracata “darbe vurduğu” kaydedilen raporda, "Doların gelecek dönemdeki grafiği, büyüme için sistematik risk teşkil ediyor" uyarısına yer verildi.

- “Fed faizleri çok kademeli artırmalı”

ABD Merkez Bankasının (Fed) verilere bağımlı para politikasının sürmesi gerektiği vurgulanan raporda, iş gücü piyasasındaki iyileşmenin faizlerin “çok kademeli” şekilde artırılması için gerekli zemini oluşturduğu belirtildi.

Amerikan finans sektörünün de değerlendirildiği raporda, bankaların sermaye yapılarını sağlamlaştırmaya yönelik düzenlemelerin devam ettirilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Raporda ayrıca, Brexit’in ABD’ye yönelik finansal riskleri ve belirsizliği artırmasına karşın ekonomik büyümeyi “çok az” etkileyeceği öngörüldü.

Kuruluşun ABD Daimi Temsilcisi Nigel Chalk, gerçekleştirdiği konferans bağlantısında, “Brexit’in ABD’nin büyümesine net etkisi önemsenmeyecek kadar az olacak” dedi.

- Büyüme beklentileri aşağı çekilmişti

IMF, ABD ekonomisine ilişkin 4. Madde Konsültasyon Raporu için gerçekleştirilen görüşmelerin tamamlanmasının ardından 22 Haziran’da yaptığı açıklamada, bu yıla ilişkin büyüme tahmini 0,2 puan azaltılarak yüzde 2,2'ye indirirken, gelecek senenin büyüme beklentisini yüzde 2,5'te sabit bıraktığını duyurmuştu.

Yorumlar