IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları

- IMF Avrupa Departmanı Direktörü Thomsen: - "Türkiye'de yaşanan siyasi çalkantının, finansal piyasalara etkisi olmadı" - "Yaşanan siyasi çalkantının ekonomik sorunlarla mücadeleye yönelik isteği ve algıyı değiştirmediğini düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Türkiye'de yaşanan siyasi çalkantıların finansal piyasaları ve reform programını olumsuz etkilemediğini belirterek, "Yaşanan siyasi çalkantının ekonomik sorunlarla mücadeleye yönelik isteği ve algıyı değiştirmediğini düşünüyorum" dedi.

Thomsen, Washington'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında basın konferansı düzenledi.

AA muhabirinin sorusu üzerine Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Thomsen, Türkiye'de temmuz ayındaki başarısız darbe girişimi nedeniyle yaşanan "siyasi çalkantının, finansal piyasalara etkisi olmadığını" dile getirdi.

Thomsen, diğer taraftan, Türkiye'nin cari açık sorunu ve dış finansman ihtiyacının sürdüğünü, tasarrufların artırılması, yapısal reform programı ve parasal normalleşmenin bu açıdan önem taşıdığını kaydetti.

Türk hükümetinin bu sorunları gayet iyi anladığını vurgulayan Thomsen, "Yaşanan siyasi çalkantının ekonomik sorunlarla mücadeleye yönelik isteği ve algıyı değiştirmediğini düşünüyorum" dedi.

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, ayrıca IMF heyetinin yıllık 4. Madde Olağan Görüşmeleri kapsamında haftaya Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Yorumlar