İlkokul mezunu Bafralı mucit 'Tarım Robotu' icat etti

Samsun’un Bafra ilçesinde Köselli köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan ilkokul mezunu İbrahim Akın, icat ettiği 'Tarım Robotu' projesi için yatırımcı firma arıyor.

Google Haberlere Abone ol
İlkokul mezunu Bafralı mucit 'Tarım Robotu' icat etti

Samsun’un Bafra ilçesinde Köselli köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan ilkokul mezunu İbrahim Akın, icat ettiği 'Tarım Robotu' projesi için yatırımcı firma arıyor. Akın, 3.5 yılını verdiği bir çalışma sonucu, traktörün arkasına monte edilebilen 'Tarım Robotu' ismini verdiği toprak işleme makinesi icat ettiğini söyledi.

İbrahim Akın, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğunu, icat ettiği makinenin görünümde tırmığa benzetildiğini ifade etti. Akın, şöyle dedi: "Ancak başta yaylı kültivatör, kazayağı, diskaro ve çapa makinelerin görevini tarım robotunun yapabildiğini, yakıt ve zaman kaybından tasarruf edildiği görüldü. 45-50 beygir ve üzeri traktörler ile kullanılabilen tarım robotu, vatandaşların isteğine göre merdaneli ve tohum ekme üniteli şekilde de taleplerini karşılıyoruz. Benim hedefim tarım robotunu seri üretim yaparak, yurt içi ve yurt dışına pazarlayabilecek güçlü ve cesaretli firma arıyorum."

İbrahim Akın, tarım robotunun periyodik üretimle, seri üretim arasındaki maliyet farkının yüzde 50'yi bulduğunu, bu makineye her çiftçinin sahip olabilmesi için seri üretimin şart olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar