İlk gurme marketini açtı

Perakende devi Carrefoursa, gurme marketlerinden ilkini Selamiçeşme’de açtı. Markette Türkiye ve dünya mutfağının önemli tatlarına yer veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
İlk gurme marketini açtı

Perakende devi Carrefoursa, gurme marketlerinden ilkini Selamiçeşme’de açtı. Markette Türkiye ve dünya mutfağının önemli tatlarına yer veriliyor.


2 bin metrekare alanda 20 bin ürün türü bulunduran Carrefoursa Gurme’nin açılışında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Topluluğu olarak senelerdir Türkiye'nin en itibarlı ve ekonominin en önemli temel taşlarından biriyiz. Geride bıraktığımız sene, içinde bulunduğumuz tüm sektörlerde planladıklarımızı tutturduğumuz ve karlılığımızı artırarak büyüdüğümüz bir sene oldu. Sizlerin de bildiği gibi 18 senedir devam eden Carrefoursa ortaklığımızı 2013’te yeniden yapılandırdık. Carrefoursa’da çoğunluk hisseye ve yönetim kontrolünü elde ettik. 2014 Carrefoursa’da Sabancı Holding’in birikimini ve deneyimini daha çok hissedeceğimiz bir sene olacak.” dedi.

2014 içinde 100 yeni market açacağını belirten Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ise Carrefoursa’nın yeni planları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“2014, Carrefoursa’nın atak yapacağı bir sene olacak. Ülkemizin şartlarını ve tüketiciyi iyi anlayan ekibimiz ile müşterilerimize, tedarikçilerimize, yatırımcımıza ve elemanlarımıza değer yaratacak ve Carrefoursa'ya uzun dönemde kalıcı güçler sunacak şekilde geleceği planlıyoruz. Hedefimiz, Sabancı Holding’in gücü ve Carrefour Grup’un perakendede deneyimi ile sektörde birinci olmak. 2014'te de bunun ilk işaretlerini göreceğiz. Hem net satışlarda hem de market açılışlarında ciddi atılımlar yapacağız. 110 milyon TL yatırımla 100 market açacağız.”

Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane de bu sene 6 gurme market daha açacaklarını aktardı.
Nane, market ile ilgili şunları kaydetti:

“Birey için alışveriş deneyimini vurgulayacağımız gurme marketlerimizde dünya mutfağının nadide tatlarını, ülkemizin yerel tatları ile birlikte raflarımıza taşıyoruz. Organik ürünlerden diyabet ve glutensiz ürünler gibi sağlık grubu ürünlerine, Uzak Doğu ürünlerinden elektronik ve züccaciye ürün türlerine; ücretsiz vale hizmeti ve ücretsiz ev servis hizmetine kadar tüm detaylar ile müşterilerimize yenilikçi, keyfe ve keşfe dayalı bir alışveriş deneyimi sunmayı vaat ediyoruz. Yeni hayata geçirdiğimiz Carrefoursa Gurme, Mini ve Süper marketlerimizle müşterilerimizin taleplerini karşılamayı umut ediyoruz.”
Selamiçeşme gurme marketinin açılışından sonra Ataşehir, Esenyurt, Dumankaya İkon, Batı Ataşehir, Anadoluhisarı ve Florya’da yeni gurme marketleri hayata geçecek.
CİHAN

Yorumlar