İlk 500’e Adana'dan 13 firma girdi

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında, Adana’dan bu yıl 13 sanayi firması yer aldı. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında, Sasa Polyester 66, Beyteks Tekstil...

Google Haberlere Abone ol
İlk 500’e Adana'dan 13 firma girdi

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında, Adana’dan bu yıl 13 sanayi firması yer aldı.

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında, Sasa Polyester 66, Beyteks Tekstil 128, Temsa Global 150, Marsa Yağ 168, Elita Gıda 174, Adana Çimento Sanayi 231, Bossa 249, Artenius Turkpet 283, Amylum Nişasta 287, Akyem 334, Güney Çelik Hasır 416, Özmaya 447 ve Karteks Tekstil 448. oldu.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında Adana’nın 13 sanayi firması ile yerini koruduğunu, uygulanan teşvik politikalarının Adana sanayisinde yol açtığı olumsuzlukların bir göstergesi olduğunu söyledi.

Sıralamaya giren firma sayısını Adana için yeterli bulmadıklarını ifade eden Kıvanç, “Teşvik kaynaklı olumsuzluklara rağmen, kendi öz kaynakları ve imkanları ile büyümelerini sürdürmeleri ve Türkiye devleri arasında yer alma başarısını göstermeleri sevindiricidir. Adana sanayisi, ekonomisi ve ihracatının lokomotifi olan firmalarımızı kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Teşvik kriterlerinde işsizliğin payının artırılması ve Adana’nın bölge konumunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, şöyle konuştu: “Adana’nın bölge farklılığı haksız rekabete neden olmaktadır. Yeterli teşvik olduğu takdirde çalışkan ve girişimci ruha sahip sanayicimizin önündeki engeller kalkacaktır. Yatırım ortamının iyileştirmesi, üretim, istihdam ve ihracatın artırılmasına yönelik girişimlerimiz olumlu sonuçlandığında daha çok sayıda Adana sanayi firmasının yer alacağı inancındayım.”

CİHAN

Yorumlar